Diari digital d'Andorra Bondia

86.400 euros per a ajudes a doctorands


Escrit per: 
M. S. C. / FOTO: SFGA

El Govern ha entregat aquest dilluns sis ajuts per fer estudis de tercer cicle. D’aquests, tres són per a nous estudiants i la resta s’han renovat. Les beques, finançades per l’executiu i Crèdit Andorrà, estan dotades amb 1.200 euros mensuals per estudiant durant un any, renovables fins a dues vegades. En total les ajudes ascendeixen a 86.400 euros.

Pel que fa a les tres noves beques concedides, un dels beneficiaris ha estat Matías Rey. És químic de formació i està des­envolupant una tesi doctoral sobre la síntesi de nous antagonistes del receptor NMDA del glutamat amb potencial utilitat per a malalties neurodegeneratives, com ara l’Alzheimer i el Parkinson. L’objectiu és que la indústria farmacèutica s’interessi per aquesta investigació.
Un altre dels becats és Marc Pons, que centra la investigació en els impactes del canvi climàtic a Andorra (sigui a nivell social o econòmic), ja que no hi ha cap anàlisi sobre el Pirineu, i quines mesures d’adaptació es pot impulsar.
Una nova becada és la sociòloga Diana Oliveira, que basa la seva tesi en els determinants socials, laborals i culturals en la rotació de mà d’obra al sector hoteler. L’objectiu és analitzar aquest fenomen per aportar una millor qualitat de servei al sector i poder fidelitzar el client.
Pel que fa als ajuts de renovació, Verònica Puig se centra en l’àmbit de la bioenginyeria amb l’objectiu d’aconseguir avenços en la regeneració del teixit cardíac, un fet que seria una alternativa als trasplantaments. Rossend Sánchez, de la seva banda, es dedica a l’àmbit de la comunicació social i, en concret, en la narrativa televisiva d’Aaron Sorkin. Finalment, l’historiador Pere Soler treballa en un estudi sobre la participació estrangera en la Guerra Civil Espanyola.
El secretari d’Estat d’Ensenyament Superior i Recerca, Joan Marc Miralles, ha remarcat que aquests ajuts permeten fer tesis de molt alt nivell, i enriquir així el teixit científic i cultural d’Andorra.

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte