Diari digital d'Andorra Bondia
Una dona fent tasques de neteja.
Una dona fent tasques de neteja.

Acció Feminista demana que els plans d’igualtat siguin obligatoris


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: Facundo Santana

Acció Feminista celebra l’aprovació per part del Govern del projecte de llei per a l’aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats i a la no-discriminació entre homes i dones, ja que considera que “això vol dir que algú ha vist la necessitat. Per tant, només pel fet d’existir ja és una bona notícia”. 

L’entitat es va reunir la setmana passada amb el secretari d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons, per tal de poder conèixer en profunditat el text i tot i admetre que algunes de les aportacions que havien fet s’han tingut en compte, n’hi ha d’altre que no, “com el tema de l’avortament, però aquest era obvi”, exposa la presidenta de l’associació, Antònia Escoda. Amb tot, considera que encara hi ha camí per recórrer en determinats aspectes que afecten l’ambit laboral. “S’han fet avenços, però continuem pensant que mentre l’administració s’imposa obligacions en l’àmbit de les contractacions, en el cas dels privats ens trobem a la bona voluntat de cada empresari. Caldria obligar més”, afirma.

Escoda explica que Acció Feminista demana que els plans d’igualtat haurien de ser obligatoris i tenir-se en compte en processos de contractació o quan s’opta a ajudes. 

D’altra banda, i en relació amb el registre de la bretxa salarial, assegura que és “genial” que s’inclogui. “Penso que serà una molt bona eina de diagnòstic i pensem que és bo pel mateix empresari. Tots tenim l’obligació de veure en què ens equivoquem i canviar-ho”, indica, i apunta que sovint la diferència salarial s’atribueix al fet que les dones treballen més a temps parcial, però que “a Catalunya, que ja es fa aquest registre, s’ha comprovat que entre els treballadors a temps parcial aquesta bretxa també existeix”.

D’igual manera segueixen insistint en la tipificació de la violència de gènere en el codi penal, encara que ja se’ls ha dit que aquesta qüestió s’haurà de tractar quan es modifiqui el codi penal.

A partir d’ara caldrà esperar com va el tràmit parlamentari i les esmenes que puguin acabar modificant de nou la llei. “Haurem d’esperar a veure com queda, però pensem que amb la majoria que hi ha, i tenint en compte que ja s’ha fet un treball conjunt, no hauria de canviar gaire”, comenta. En aquest sentit, totes aquestes reivindicacions seran molt presents en el manifest que Acció Feminista prepara per commemorar el Dia Internacional de la Dona.

acció feminista
plans d’igualtat
obligatoris
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic