Diari digital d'Andorra Bondia

Acció Social destina 2,9 milions a programes socials dels Pirineus


Escrit per: 
Agències

El departament d’Acció Social i Ciutadania atorgarà 2,9 milions d’euros per a programes socials als consells comarcals de l’Alt Urgell, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i l’Alta Ribagorça. Aquesta xifra suposa un increment del 15 per cent respecte de l’any anterior.

La partida que ha experimentat un augment més important és la que es destina a finançar els diferents serveis socials bàsics dels ens locals. Aquestes prestacions són les que han notat més directament l’impacte de la crisi. Pel que fa als aspectes que cal potenciar a la zona del Pirineu, són el transport adaptat i l’atenció domiciliària, ja que hi ha una xifra important de població envellida i molt dispersa en el territori.

Els contractes programa inclouen partides per a actuacions amb la infància i l’adolescència, persones amb disminució, persones en situació de dependència, transport adaptat, famílies monoparentals, dones i fills en situació de violència masclista, persones amb drogodependència i persones estrangeres immigrants.

La xifra dels 2,9 milions distribuïda per comarques és: 423.391 euros per al Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça; 822.013 euros per a l’Alt Urgell; 1,2 milions per al Pallars Jussà i 488.244 euros per al Pallars Sobirà.
Pel que fa al Pallars Jussà, amb el contracte programa de serveis socials s’ha consolidat el programa Minuts Menuts i també les polítiques d’acollida a nivell del Pirineu.

Carles Vega, director dels serveis territorials d’Acció Social a Lleida, ha destacat avui l’esforç dels consells comarcals per adequar el personal de serveis socials al volum de població. Vega va afegir que aviat a l’Alt Pirineu i Aran es disposarà també d’un delegat propi dedicat a Acció Social.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic