Diari digital d'Andorra Bondia
Jesús Fierro i Bibiana Bendicho van firmar ahir el conveni.
Jesús Fierro i Bibiana Bendicho van firmar ahir el conveni.

Acord per afavorir la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social


Escrit per: 
Redacció/Foto: Ajuntament de la Seu d'Urgell

L’associació ASPID, entitat pertanyent al grup Incorpora de l’Obra Social “la Caixa”, i la Fundació Integra Pirineus van signar ahir un conveni de col·laboració per dur a terme accions concretes per tal d’afavorir una major incorporació de les persones en risc d’exclusió de la comarca de l’Alt Urgell al món laboral. L’acte de signatura del conveni va tenir lloc a la seu del Patronat de la Fundació Integra Pirineus a la Seu d’Urgell, amb la presència del president del Patronat de la Fundació Integra Pirineus, Jesús Fierro, i la presidenta d’ASPID, Bibiana Bendicho.
El conveni estipula que ASPID, com a entitat pertanyent al grup Incorpora, facilitarà les ofertes laborals que no han pogut ser cobertes pel grup Incorpora i que s’adeqüin a l’àmbit de la comarca de l’Alt Urgell i a les persones ateses per part de la Fundació Integra Pirineus. Així mateix, ASPID enviarà el perfil seleccionat, prèviament rebut per la fundació, a l’empresa generadora de l’oferta laboral, i serà aquesta última qui determinarà la seva admissió o no en el procés de selecció. A més, facilitarà a la fundació l’accés a les activitats organitzades pel programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa” en el territori.
De la seva banda, la Fundació Integra Pirineus garantirà que les persones proposades com a candidates segueixin un itinerari d’inserció i disposin d’un tècnic de referència, que esdevindrà l’interlocutor amb ASPID. També enviarà el currículum de les persones candidates i comunicarà a ASPID el resultat del seguiment que es faci amb la persona que s’insereixi en una de les ofertes gestionades per l’entitat.
ASPID presta els seus serveis laborals a la comarca de l’Alt Urgell des de l’any 2007. Actualment, i des del 2013, es compta amb un servei d’intermediació laboral continuista gràcies a l’execució de dos programes que es desenvolupen anualment: el programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa” i el programa d’orientació i acompanyament a la inserció del departament de Treball, Afers Socials i Famílies. L’associació atén des de la seva seu, a l’avinguda Pau Claris, i des del Consell Comarcal persones en edat laboral, aturades, i persones amb discapacitat que es troben en recerca de feina. S’ofereix un suport integral amb itineraris personals d’inserció per tal de millorar l’ocupabilitat i el perfil ocupacional i formatiu.

 

acord
afavorir
inserció laboral
persones
risc
exclusió social
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic