Diari digital d'Andorra Bondia
El centre sociosanitari Salita.
El centre sociosanitari Salita.

Acord amb Salita per incrementar fins a 35 les places concertades


Escrit per: 
Redacció/Foto: Facundo Santana
El Govern va aprovar ahir la modificació del conveni amb la societat Centre de Serveis Assistencials Domus VI-Salita per a la concertació de noves places de servei de residència assistida per a persones grans en situació de dependència greu i també en grau de dependència total, segons va informar el ministre portaveu, Eric Jover, que va destacar que amb aquesta ampliació es pretén donar resposta a la creixent demanda d’aquest tipus de places arran de la pandèmia de la Covid-19.
 
Jover va concretar que amb l’addenda del conveni aprovada es preveu ampliar fins a 35 les places per al servei de residència assistida per persones en situació de dependència greu, a la vegada que es creen 5 noves places per a persones amb dependència total. El ministre, que va recordar que aquestes places se sumen a les 10 que ja es disposava del servei respir i a les 14 corresponents al centre de dia,  va destacar que aquest increment suposa tenir disponibles 23 noves places respecte les 17 que s’oferien fins a l’actualitat en aquest servei de residència. 
 
Pel que fa al cost, Jover va detallar que la tarifa que ha de pagar el Govern pel servei de residència assistida en situació de dependència greu és de 1.400 euros i la tarifa del servei de residència assistida en situació de dependència total és de 1.800 euros. A la vegada s’estableix un període transitori de manera que la tarifa fixada en aquesta addenda serà exigible per les places que s’assignin després de l’entrada en vigor d’aquest document. Pel que fa a les places assignades amb anterioritat a l’entrada en vigor de l’ addenda es manté el preu exigible al moment en què es van assignar.
 
D’altra banda, però encara en l’àmbit del ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Jover va informar que el consell de ministres va acordar l’adjudicació del concurs públic per al subministrament de productes de suport per al Servei del Banc de Productes de Suport del ministeri a l’empresa Ortopèdia Albert Llovera per un import de 20.552 euros. 
 
Tal com va detallar el ministre, amb aquest concurs el banc de productes es dotarà de vuit cadires de rodes estàndard d’alumini, quatre cadires de rodes amb reposapeus elevable, tres parells de reposapeus, cinc llits articulats amb baranes de fusta, tres elevacions trapezi i matalàs viscoelàstic, cinc grues passiva i una grua mini amb arnès encoixinat, dues grues bipedestació amb arnès banda-tòrax encoixinat, i cinc matalassos i cinc coixins antiescares.
 
Aquest servei, creat el 2018, ofereix productes per a persones amb discapacitat, persones grans i tot tipus de persones en situació de dependència.
 
 
Vistiplau al reglament dels sistemes de videovigilància
Complint amb les disposicions de la Llei qualificada de seguretat pública, el consell de ministres va aprovar ahir el reglament relatiu a la instal·lació de sistemes de videovigilància, text que estableix les garanties dels drets fonamentals dels ciutadans en les fases d’autorització, d’enregistrament i d’utilització de les imatges i dels sons obtinguts a través d’aquests sistemes, segons va informar el ministre portaveu.
 
Eric Jover va detallar que s’estableixen tres tipologies de videovigilància com són aquella que no grava sons ni imatges associades als espais públics, la que sí ho fa i la temporal. A més, es defineixen els requisits per dur-les a terme i també les normes d’organització i de funcionament de la comissió nacional de videovigilància, l’òrgan que emetrà informes i farà recomanacions sobre aquesta matèria. Finalment, s’estableix que Interior haurà de crear un registre en el qual constin les autoritzacions d’instal·lacions de sistemes de videovigilància tant públics com privats.
 
Portal web per la candidatura a Reserva de la Biosfera
Amb la voluntat d’apropar a la ciutadania el procés que s’ha iniciat perquè Andorra sigui considerat de manera íntegra el primer país del món Reserva de la Biosfera de la Unesco, el Govern ha posat en marxa el portal www.andorrabiosfera.ad, segons va anunciar el ministre portaveu. Eric Jover va detallar que el portal inclou informació sobre què és una reserva de la biosfera i per què és important per al país.
 
Aportació de 100.000 euros a programes de cooperació
L’executiu va acordar destinar 100.000 euros a quatre programes de cooperació internacional al desenvolupament. Concretament, segons va detallar el ministre portaveu, es destinaran 20.000 euros a l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), 20.000 a Creu Roja, 20.000 al Programa Mundial d’Aliment i 40.000 euros a Unicef a través del Comitè Nacional d’Andorra.
 
Nomenament definitiu de 12 agents de policia
A proposta del titular de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, el Govern va aprovar ahir el nomenament definitiu de dotze nous agents de policia després que completessin el període de prova, segons va informar el ministre portaveu. Eric Jover va destacar que un tretzè agent, que no ha pogut completar el període de prova per una baixa mèdica, es nomenarà el febrer vinent quan el completi.
acord
Salita
incrementar
35
places
concertades
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic