Diari digital d'Andorra Bondia
Laura Mas, Olga Molné, Francesc Camp, Joan Viladomat, Xavier Cornella i Josep Àngel Mortés han presentat avui l’històric acord.
Laura Mas, Olga Molné, Francesc Camp, Joan Viladomat, Xavier Cornella i Josep Àngel Mortés han presentat avui l’històric acord.

Acord històric de les estacions per crear el forfet únic


Escrit per: 
M.S./ Foto: Grandvalira Resorts

El tan esperat forfet únic és ja una realitat. I és que després de la integració d’EMAP i Ensisa, amb la creació de Setap365, Pal-Arinsal s’integra a Grandvalira Resorts amb l’acord comercial assolit per la societat gestora de l’estació massanenca i Nevasa, la societat gestora de Grandvalira, un acord que “assenta les bases del futur del sector de la neu” i que permetrà “disposar d’una estratègia unificada comercial i de màrqueting que l’ha de fer créixer i ser molt més competitiu”.

Així ho ha assegurat el cònsol major de Canillo i president del consell d’administració de Grandvalira, Francesc Camp, en la presentació, avui, d’un “acord històric” que han escenificat també les cònsols majors d’Encamp i la Massana, Laura Mas i Olga Molné, el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, el president de Saetde, Joan Viladomat, i el conseller executiu i director general de Crèdit Andorrà, Xavier Cornella, en un acte on han estat presents també el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres.

Camp, que ha recordat que aquesta “era una notícia que el sector turístic esperava potser no de fa dècades però sí de fa molts anys”, ha destacat que amb el nou forfet únic l’usuari tindrà accés a 303 quilòmetres de pistes d’esquí, un fet que situarà el país entre les primeres destinacions europees quant a oferta de superfície esquiable.

El president de Grandvalira, que ha detallat que l’acord “s’ha treballat intensament els darrers mesos”, ha argumentat la necessitat de tirar endavant una iniciativa d’aquestes característiques davant la creixent competitivitat del sector de la neu internacional i al fet que “molts dominis esquiables a tot Europa, i en particular a França i Espanya, estan invertint molt a renovar les seves instal·lacions per ser cada cop més atractius”. Així mateix, Camp, que ha avançat que els detalls relatius al forfet s’explicaran pròximament, ja que s’està “acabant de tancar tota l’estratègia de màrqueting” tot i que sí ha confirmat que es podrà continuar adquirint el passi de dia de cada estació, ha destacat que la Covid “ha posat de manifest la nostra feblesa” i ha evidenciat “la necessitat d’anar tots a l’una i remar en la mateixa direcció”.

En una línia similar, Viladomat, que ha tingut paraules de record per als pioners que van apostar per la neu el 1957 i ha repassat l’evolució del sector fins ahir amb la signatura d’aquest acord, ha admès que les “inversions espectaculars” que estan fent les estacions dels països veïns gràcies a les ajudes directes que han rebut arran de la Covid “han accelerat el procés”, si bé les “coses flueixen com han d’anar” i s’ha pogut completar “l’esforç d’integració” de les societats gestores dels dominis esquiables iniciat el 2003 amb la creació de Nevasa. Un procés que, segons Mortés, va tenir el seu “punt d’inflexió” amb la integració d’Ordino-Arcalís el 2018, un fet que ha considerat clau perquè “avui puguem estar aquí”.

Per la seva part, Molné ha assegurat que la creació d’un forfet únic “per a la Massana serà un pas endavant molt important” i que “hi haurà un abans i un després”. La cònsol, que ha afirmat que “per EMAP considero que arribem al millor acord possible”, ha remarcat també que el nou forfet “permetrà gaudir de la muntanya els 365 dies de l’any amb l’accés al Vallnord Bike Park”. 

Precisament, en relació amb el futur de la marca Vallnord, la cònsol massanenca ha apuntat que “encara és prematur” posicionar-se i que ara s’està treballant en temes més tècnics.

També ha celebrat la consecució de l’acord la cònsol major encampadana, Laura Mas, que ha recordat que “la suma d’equipaments i sinergies ens permet guanyar a tots”. En aquesta línia, Mas ha destacat el fet que l’acord s’hagi materialitzat “amb consens i amb una visió àmplia de país, perquè Andorra continuï sent un referent en el món de l’esquí en l’àmbit internacional”, i s'ha mostrat especialment satisfeta que “el model de gestió publicoprivada sigui la fórmula escollida, a partir d’ara, per continuar creixent conjuntament com a país”.

Finalment, Cornella, que ha recordat també que el forfet únic era “una fita esperada dins i fora del nostre territori”, ha destacat que l’acord “ajudarà a impulsar el desenvolupament del sector de la neu i de les activitats d’oci de muntanya durant tot l’any, i ens permetrà ser més forts a l’hora d’afrontar els reptes en l’àmbit de la sostenibilitat i el canvi climàtic”, a la vegada que “enfortirà l’economia del país”.

acord
històric
estacions
crear
forfet únic
forfet
únic

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte