Diari digital d'Andorra Bondia
Les instal·lacions del Palau de Gel, aquest dilluns.
Les instal·lacions del Palau de Gel, aquest dilluns.

Acord per llogar el Palau de Gel per 240.000 € anuals durant 25 anys


Escrit per: 
M. S. C. / FOTO: Facundo Santana

Pràcticament dos mesos després de la finalització del contracte d’arrendament, el Comú de Canillo i la propietat han tancat un acord que garanteix la continuïtat del Palau de Gel fins a l’any 2045. El nou contracte d’arrendament tindrà una durada de 25 anys i un preu de 240.000 euros anuals (o 20.000 euros al mes, el darrer preu manifestat pels privats abans de l’extinció de l’anterior contracte). Amb l’acord assolit, el Comú de Canillo serà l’arrendatari de la finca coneguda com a Camp del Roig i de l’immoble i les instal·lacions complementàries que s’hi van bastir durant la vigència de l’anterior contracte de lloguer. Aquest estipulava que en vèncer, les instal·lacions esdevindrien propietat de la família Fité Soler de Casa Roig. La finca on s’alça el complex té una superfície de més de 7.265 metres quadrats. Allà s’hi troben la pista de gel, el gimnàs, la piscina, el restaurant, l’auditori i una part de l’escola bressol.

L’acord a què han arribat les dues parts també preveu una clàusula d’adquisició preferent per part del Comú. Així, si aparegués algun comprador interessat, el Comú tindria prioritat per adquirir-lo sempre que igualés el preu que ofereix. A més a més, si la propietat decidís vendre la parcel·la i les instal·lacions a un altre privat, aquest hauria de respectar el contracte d’arrendament vigent amb el Comú de Canillo.

Quant al preu, el contracte estableix que es podrà revisar passats quinze anys, segons l’evolució de l’IPC. 

Un cop assolit l’acord, aquest dimarts es convocarà un Consell de Comú extraordinari amb caràcter d’urgència per dimecres a les 12 hores. En aquesta sessió s’elevarà a aprovació, si escau, pels membres que integren el Consell, el contracte d’arrendament a signar amb la propietat. Tot seguit, cap a quarts d’una, les dues parts a Casa Comuna procediran a la seva signatura.

El Comú de Canillo ha anunciat aquest dilluns que serà dimarts quan informarà els mitjans de comunicació dels detalls del nou contracte d’arrendament, tenint en compte que més enllà de l’import de lloguer i del termini, també regula altres aspectes de la relació com són la conservació de les unitats arrendades, les assegurances, les obres que es vulguin dur a terme durant el període d’arrendament o la gestió i explotació dels diferents serveis que ofereix el Palau de Gel.

Després d’haver tancat el pacte amb la propietat, el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, ha destacat “l’agraïment a la predisposició mostrada per la família Roig per arribar a un acord que ens permetrà els pròxims anys treballar intensament per reformar el Palau de Gel i convertir-lo de nou en un referent de les activitats lúdiques i esportives del país”. A través d’un comunicat emès pel Comú també s'ha posat en relleu que l’esperit que ha prevalgut entre les dues parts durant tot el procés de negociació ha estat el mateix que va imperar fa 35 anys, quan els Agustí Fité Casal i Agustí Fité Sangrà, pare i padrí respectivament dels actuals hereus de Casa Roig, van donar “les màximes facilitats al Comú de Canillo per impulsar un complex d’interès esportiu, social i cultural que s’ha convertit al llarg dels anys en un autèntic servei públic d’interès general per a la parròquia de Canillo i per al país”.

A més a més, el Comú ha informat que el pressupost per a aquest any ja preveu una partida d’1 milió d’euros per renovar instal·lacions, invertir en millores de serveis i dinamitzar l’activitat al complex. És en aquest marc que la majoria comunal i el consell d’administració del Palau de Gel destaquen el repte que suposa redreçar l’atractiu del Palau de Gel, una fita que afronten amb “especial il·lusió i motivació”.

Casa Roig havia proposat a inicis de desembre un lloguer mensual de 25.000 euros per un termini de deu anys. El Comú, però, va demanar que no passés dels 8.000 o 9.000 euros al mes, i és davant d’aquest fet que els privats van reduir la quantitat a 20.000 euros, un topall que no estaven disposats a modificar. Posteriorment, el Comú va fer una primera oferta de compra per 4 milions i una segona per 7 milions. La propietat la va rebutjar i en haver expirat el contracte va anunciar que sol·licitaria el desnonament de les instal·lacions.

 

 

 

Palau de Gel
contracte
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic