Diari digital d'Andorra Bondia
Imatge que recrea com serà la piscina un cop reconstruïda.
Imatge que recrea com serà la piscina un cop reconstruïda.

Acord per poder reconstruir els Serradells evitant la Batllia


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: Comú d'Andorra la Vella

La reconstrucció dels Serradells ja és una mica més a prop. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha anunciat que finalment s’ha pogut assolir un acord amb Progec, l’empresa que duia a terme els treballs de la façana on es va originar l’incendi el novembre del 2018, justament el mateix dia que s’obrien les ofertes que s’han presentat al concurs per a la reconstrucció del centre esportiu. D’aquesta manera, ha destacat “els Serradells es reconstruirà i sense cap cost extra per a la parròquia”. La cònsol ha explicat que la voluntat és adjudicar els treballs de reconstrucció en un consell de comú a principis del mes que ve, de manera que les obres puguin començar el 16 de març i estiguin enllestides en un termini de 15 mesos. “Avui és un bon dia per a la parròquia”, ha celebrat.

Marsol ha detallat que després d’unes negociacions “llargues” i que ha admès que “no han estat fàcils”, finalment Progec ha acceptat respectar el contracte signat el 2017, de manera que realitzarà íntegrament els treballs de la façana que tenia adjudicats. És a dir, tornarà a fer la part que ja tenia enllestida i cobrada quan es va produir l’incendi, assumint-ne, ara, ells el cost, i a més acabarà la part d’obra que restava pendent. “Evitem processos judicials que és molt important perquè no ho volíem”, ha reconegut la cònsol. 

Així, dels 2,8 milions amb què estava xifrada l’obra, el Comú només haurà de pagar el milió que quedava pendent corresponent a la part dels treballs que no estaven fets. Marsol ha volgut agrair a l’empresa haver accedit a l’acord. “Ha demostrat que està involucrada, que té ganes de col·laborar amb la parròquia i que entre tots puguem fer possible que els Serradells sigui una realitat ben aviat”, ha manifestat.

Millores
D’altra banda, el comú també haurà de pagar un altre milió d’euros per fer front a totes les millores que es volen introduir a les instal·lacions aprofitant les obres de reconstrucció. Entre elles, el canvi del material aïllant de la façana i la coberta, la substitució de la làmina de PVC de la platja de la piscina per retornar a la rajola de ceràmica que hi havia originalment. 
En canvi, els 4,2 milions amb què es va xifrar la reparació dels desperfectes causats per l’incendi aniran a càrrec de les asseguradores. “Hem aconseguit el que buscàvem, que es pugui reconstruir tot a cost zero pel comú”.

Avui també s'ha fet l’obertura de les ofertes que s’han presentat al concurs per adjudicar els treballs de reconstrucció. Marsol ha anunciat que han estat, finalment, sis empreses –entre les quals també hi ha Progec– les que optaran a fer els treballs. En haver assolit un acord amb l’empresa encarregada de la façana, l’adjudicació es podrà fer per lots. Un que correspon a l’enderroc i l’altre per a la reconstrucció, que podran assumir la mateixa o diferents empreses. Si no hi hagués hagut pacte, s’hauria adjudicat tot junt a una sola societat.

La cònsol preveu iniciar les obres el 16 de març i va apuntar que s’haurien de destinar uns dos o tres mesos a l’enderroc. Un cop fet això, Progec podrà reincorporar-se per acabar la façana. Marsol s'ha mostrat confiada que la reconstrucció es podrà fer en un termini de 15 mesos i que tot estarà enllestit per als Jocs dels Petits Estats.

 

Comú
acord
Progec
serradells
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic