Diari digital d'Andorra Bondia
Acordada l’extradició de l’albanès penat per falsificar un document
Acordada l’extradició de l’albanès penat per falsificar un document

Acordada l’extradició de l’albanès penat per falsificar un document


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

El Tribunal de Corts ha acordat l’extradició sol·licitada per la República albanesa d’un ciutadà d’aquest país condemnat per la justícia albanesa per un delicte de creació i ús de documentació falsa. El fet és que l’home, que era transportista de professió, conduïa un camió amb una assegurança corresponent a una furgoneta. Els fets van ocórrer a finals del 2015, a meitat del 2016 es va confirmar la sentència que el condemna a sis mesos de presó i està a la Comella privat de llibertat des del 10 de febrer passat. En el moment de la notificació de la sentència a Albània, l’implicat ja vivia al Principat.
El Tribunal de Corts va dictar ahir la resolució de l’extradició avançant-se a la data anunciada, que estava prevista per al 12 de maig. Aquesta extradició pot ser recorreguda per l’implicat. I, en cas de fer-se efectiva, Albània té 30 dies per reclamar-lo. En cas de no fer-ho, l’home quedaria en llibertat. 

Una assegurança falsa
L’acusat va declarar en la vista del judici celebrat el 25 d’abril passat que l’assegurança del vehicle la va emetre la companyia asseguradora i que desconeixia que hi havia un segon vehicle assegurat. 
La fiscal va argumentar que sí que es compleixen els requisits perquè sigui extradit, perquè opina que el delicte de falsificació de document pot ser equivalent al delicte menor de creació de document inautèntic del Codi Penal del Principat, i es basa en l’article 2, apartat B, de la Llei qualificada d’extradició, que diu que es pot donar lloc a l’extradició pel fet “d’haver estat dictada una condemna a una pena o si s’ha decidit una mesura de seguretat al territori de l’Estat sol·licitant, d’una durada d’almenys quatre mesos”.
La defensa de l’home, en canvi, va considerar que els dos delictes no són equiparables, i per tant no es donen els requisits legals per a l’extradició. A més considera que al processat se l’acusa de tenir el formulari d’una assegurança d’un altre vehicle, i  afirma que “això no és creació de document inautèntic” perquè és la companyia asseguradora qui l’emet. Per tot  va demanar que l’extradició sigui denegada.

Tribunal de Corts
albanès
extradició
documentació falsa
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic