Diari digital d'Andorra Bondia
La directora d'Actua Empresa, Judit Hidalgo, durant la presentació de la campanya de subvencions.
La directora d'Actua Empresa, Judit Hidalgo, durant la presentació de la campanya de subvencions.

Actua subvenciona 58 pimes amb un total de 280.000 euros


Escrit per: 
Redacció / Foto: Actua

Un total de 58 petites i mitjanes empreses es beneficiaran de la partida de 280.000 euros de les subvencions d’Actua, que el mes de setembre passat va llançar la convocatòria per al primer programa de subvencions per a la petita i mitjana empresa amb un import de 190.000 euros que es va esgotar el 22 de novembre passat. A conseqüència del gran nombre de peticions, el consell d’administració de l’ens va considerar ampliar la dotació amb 90.000 euros més. Finalment, els projectes presentats pels empresaris han esgotat les dues partides. El 24% dels beneficiaris estan relacionats amb el sector del comerç i l’hostaleria, i el 10% per a empreses amb producte propi i distribució.

Concretament, Actua va rebre 141 sol·licituds, 88 han estat aprovades de 58 empreses, i 53 han estat denegades per incompliment de les bases o esgotament de la partida econòmica.

Posició internacional
Per tipologia de servei, les subvencions aniran destinades a projectes relacionats amb el posicionament als mercats internacionals. Així, de les 88 sol·licituds aprovades, 31 seran per pagar part del disseny i posicionament web en l’àmbit internacional. 23 més seran per cobrir els costos derivats del màrqueting digital per destacar dins de l’àmbit global. En aquest sentit, cal destacar l’esforç que fan les petites i mitjanes empreses per treballar l’e-comerç, i un total de 9 negocis han demanat aquestes ajudes econòmiques per dissenyar i posicionar els webs dins del marc del comerç electrònic. 

Les petites i mitjanes empreses també reclamen subvencions per als sistemes de gestió de l’activitat empresarial i per a la incorporació de les noves tecnologies. 

Per altra banda, també cal destacar que la majoria de les subvencions s’han focalitzat a aquelles empreses més petites o que tenen un volum de facturació menor. Així, del total de les 88 sol·licituds aprovades, 32 subvencionaran projectes d’empreses que facturen fins a 50.000 euros anuals. Altres 20 subvencions les han obtingut les que facturen entre 150.001 euros i 350.000 euros. Finalment, cal remarcar que Actua ajuda econòmicament un total de 15 projectes empresarials de nova creació. 

Per sectors, els serveis empresarials, el de salut i benestar i el de comerç han estat els grans beneficiats, tot i que cal destacar que també s’han atorgat subvencions a 10 empreses d’esport, 8 de tecnologies i 7 de turisme. 

Els que han obtingut la subvenció han rebut la notificació  per correu certificat i pròximament se’ls farà arribar a aquells que n’han quedat fora. 

Actua
subvenciona
empreses
pimes
Número de vots: 66
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic