Diari digital d'Andorra Bondia
El projecte del tanatori.
El projecte del tanatori.

Adjudicada la construcció del tanatori nacional per 2,9 milions


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: Govern d'Andorra

El Govern va adjudicar ahir la construcció del Tanatori Nacional i les sales de vetlla comunals d’Escaldes-Engordany per 2,9 milions d’euros. Els treballs tindran una durada de 13 mesos i seran finançats de forma conjunta amb el Comú escaldenc. A banda, es destinaran 42.900 euros al control de qualitat de l’obra.

Ahir, el Govern també va adjudicar nous treballs emmarcats en el projecte de millora del paisatge en l’entorn urbà fronterer del Pas de la Casa. L’actuació consistirà en l’embelliment i reordenació d’un tram de 350 metres entre l’inici de l’avinguda del Consell General i el pont sobre el riu Arieja. Es preveu consolidar el punt de gir davant del poliesportiu, l’ordenació i la dotació de més seguretat per als vehicles i vianants a l’aparcament d’aquesta avinguda, la instal·lació de nova il·luminació i de mobiliari urbà i la refecció de voravies. La inversió pujarà a 1,2 milions d’euros i els treballs duraran 20 setmanes. També al Pas de la Casa, es destinaran 328.000 euros a la rehabilitació de la façana de l’antiga duana i a la impermeabilització del pati cobert de les escoles d’aquest poble. El manteniment del primer edifici ha d’evitar els despreniments parcials del revestiment exterior i les filtracions d’aigua i millorar els tancaments. En relació al segon projecte, l’objectiu és evitar filtracions. Les obres tindran una durada de 10 setmanes.
A banda, es va adjudicar la millora del bloc quirúrgic de l’hospital per 250.000 euros. Això permetrà crear un vestidor per al personal i millorar els circuits de circulació i l’extracció de l’aire. També es faran millores als sistemes de control i domòtica dels quiròfans. Així mateix, es van adjudicar els treballs d’arranjament del nou centre d’atenció primària de Santa Coloma per 290.000 euros. Aquest servei s’ubicarà a la planta baixa de l’edifici Condal, ubicat al camí Ral de Santa Coloma. Les obres tindran una durada de 20 setmanes.
Quant a les millores a la xarxa viària, el Govern va adjudicar la tercera fase de les obres del camí entre el pont de Sornàs i Ansalonga, un projecte vinculat a Pla d’infraestructures verdes. S’hi destinaran 258.000 euros i això permetrà deixar la zona d’Ordino enllestida. A l’últim, el consell de ministres va adjudicar la millora de la CG-3 a l’altura de les Salines. Es tracta d’un tram, de 300 metres a partir del riu de Ferreroles en direcció al Serrat. Es faran vorals i voravies per a vianants, un carril per a ciclistes i dos carrils de circulació. El cost de les obres puja a 978.000 euros, i el termini d’execució és de set mesos. A més, es va acordar adjudicar els treballs de rehabilitació del pont de Castellar, sobre el riu Tristaina, de la CG-3 per 293.000 euros. Les obres duraran 12 setmanes i permetran solucionar les patologies de “corrosions diverses” de la infraestructura.

 

tanatori nacional
Pas de la Casa
CG-3
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic