Diari digital d'Andorra Bondia

Admès a tràmit el projecte de llei de la Creu Roja Andorrana


Escrit per: 
Redacció


Sindicatura ha admès a tràmit parlamentari el projecte de llei de la Creu Roja Andorrana i ha obert un període de quinze dies per a la presentació d’esmenes, segons recollia ahir el Butlletí del Consell General.

 
El text ha de dotar l’entitat d’un reconeixement de l’ordenament jurídic andorrà que la configuri com a “institució humanitària de caràcter voluntari i d’interès públic, que desenvolupa les seves activitats com a auxiliar i col·laboradora de les administracions públiques sota la protecció de l’Estat, conservant i mantenint la seva independència i autonomia”, per poder actuar sempre d’acord amb els principis fonamentals del Moviment Internacional de la Creu Roja i Mitja Lluna Roja.
L’articulat també preveu que els recursos financers de l’entitat, inclosos els béns immobles, així com la renda de les seves activitats que generin ingressos, es beneficien de l’exempció dels impostos que puguin ser aplicables. També els donatius que rebi la Creu Roja estan exempts dels impostos.
El projecte de llei atorga a la Creu Roja Andorrana la potestat de modificar els seus estatuts per adaptar-los a les necessitats i les circumstàncies de cada moment. L’aprovació dels estatuts i de les eventuals modificacions correspon a l’Assemblea General de la Creu Roja Andorrana, per majoria de dues terceres parts dels assistents a la convocatòria, i els acords han de ser validats pel Govern.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic