Diari digital d'Andorra Bondia
Els presidents de l'ABA i de l'A118, Joan Torra i Miquel Àngel Adran, moments abans d'entrar la demanda a Tràmits.
Els presidents de l'ABA i de l'A118, Joan Torra i Miquel Àngel Adran, moments abans d'entrar la demanda a Tràmits.

Admesa a tràmit la demanda dels bombers per la prejubilació


Escrit per: 
Agències / Foto: M.F.

La Batllia ha admès a tràmit la demanda que van presentar l’ Associació de Bombers d’Andorra i l’ Associació de Bombers A-118 sobre la prejubilació. Cal recordar que amb aquesta demanda els bombers al·legaven que, segons el seu parer, s’han de poder beneficiar de la prejubilació als 55 anys.

Així, argumenten que el reglament del Consell General del 1980 que regula el cos i els estatuts del servei d’incendis i salvament del 1990 aprovats pel Govern els són plenament aplicables ja que no han estat derogats. Per tant, defensen que la prejubilació que es recull en aquests dos textos als 55 anys continua vigent malgrat que des de l'executiu es va impulsar el 2014 una nova legislació que suprimeix aquesta prejubilació, la llei de creació i regulació del pla de pensions de la funció pública.

L’admissió a tràmit de la demanda dels bombers ha estat publicada aquest dimecres al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) i suposa un pas més en el procés que van iniciar les dues associacions, que inicialment havien presentat un recurs administratiu al Govern, que no va atendre les seves peticions, motiu pel qual van decidir portar el cas als tribunals.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic