Diari digital d'Andorra Bondia
Admesa a tràmit la demanda per l’eliminació dels girs a l’esquerra
Admesa a tràmit la demanda per l’eliminació dels girs a l’esquerra

Admesa a tràmit la demanda per l’eliminació dels girs a l’esquerra


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

La Batllia ha admès a tràmit la demanda presentada per la societat Cori SAU, gestora del centre comercial E.Leclerc Punt de Trobada, contra el Govern per la inadmissió a tràmit i denegació implícita del recurs contra la decisió del ministeri d’Ordenament Territorial de suprimir els girs a l’esquerra a la CG-1, a Sant Julià de Lòria, en el tram que afecta l’entrada i la sortida del centre comercial. 
Així ho recollia ahir el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), que publicava la providència per la qual s’acceptava a tràmit la demanda així com l’avís corresponent perquè tothom que hi pugui tenir un interès directe pugui adherir-s’hi.
En el recurs administratiu que la societat explotadora del centre comercial va presentar al Govern es demanava “anul·lar i deixar sense efecte l’actuació duta a terme pel ministeri d’Ordenament Territorial els dies 27 i 28 d’octubre” a la zona esmentada, consistent a “prohibir la maniobra de gir a l’esquerra tant per a l’entrada com per a la sortida de vehicles del centre comercial”. A més, es denunciava que amb aquesta decisió del titular d’Ordenament Territorial es beneficia un centre de la competència en detriment del seu.
Així mateix, i al marge del tracte diferenciat respecte de la competència, que s’exemplificava també en el fet que el ministeri no havia tingut en compte cap de les propostes ja des del 2012 de fer una rotonda a la zona de la Portalada i sí, en canvi, que se’n va fer una davant el centre comercial situat un quilòmetre més amunt, l’empresa considerava que amb la decisió de l’executiu es vulnerava el  Codi de l’administració.
En aquest sentit, el recurs presentat per la societat Cori SAU incidia en el fet que quan el Govern, que segons es queixava l’empresa no va informar-los “mai” ni del projecte ni de la seva execució, va fer efectiva la prohibició dels girs a l’esquerra el 27 d’octubre encara estava obert el termini per presentar al·legacions al procés d’informació pública del projecte, que havia obert el 10 d’octubre el Comú de Sant Julià de Lòria. Precisament per això en el recurs, on es posava també en dubte el rol del Comú, es reclamava la nul·litat d’aquesta decisió ja que es considerava que l’executiu “va tirar pel dret”

Punt de Trobada
girs a l'esquerra
CG-1
Sant Julià de Lòria
Ordenament Territorial
E.Lecç
demanda
Batllia
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic