Diari digital d'Andorra Bondia
Advocats d’ofici per a totes les víctimes de violència de gènere
Advocats d’ofici per a totes les víctimes de violència de gènere

Advocats d’ofici per a totes les víctimes de violència de gènere


Escrit per: 
Redacció/Agències / FOTO:J.G.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, va anunciar ahir la inclusió de l’assistència lletrada en casos de violència de gènere, tal com ja va posar de manifest el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, en la Comissió Nacional de la Prevenció de la Violència de Gènere i Domèstica. 

A partir d’ara les víctimes no hauran de demostrar la manca de recursos per poder disposar d’un advocat d’ofici, donat que “moltes persones no podien demostrar-ho per la dependència econòmica de la parella i això es convertia en una eina en mans de l’agressor”, segons va assenyalar Cinca. I és que, mitjançant aquest nou precepte, ja no serà necessari que les persones afectades justifiquin la seva 
situació financera. A més, el ministre també va remarcar que hi ha un segon precepte, pel qual totes les víctimes tindran garantida l’assistència tècnica lletrada pel simple fet de tractar-se de casos relacionats amb la violència de gènere. En aquest sentit, Cinca va indicar que “ja no caldrà que les actuacions per les quals es jutja siguin preceptives d’acord amb la legislació aplicable”. Aquestes accions ja van ser anunciades al seu moment pel ministre Espot, en la Comissió Nacional de Prevenció de la Violència de Gènere i Domèstica. Es garantirà així la gratuïtat de la defensa lletrada per a aquelles persones que s’han vist afectades per violència de gènere. 

La xifra de demandants de feina segueix baixant

El Servei d’Ocupació mostra que el nombre de demandants de feina d’aquest mes de juny és el més baix dels últims vuit anys. El mes passat 413 persones van demanar feina al servei, xifra que representa un 12,1% menys que al maig, quan els sol·licitants eren 470. A més a més, aquestes dades impliquen un 23,7% menys de demandants que el juny de l’any passat, quan 541 persones van acudir al servei. A banda, el nombre d’assalariats ascendia a l’abril a 38.653 persones, xifra que suposa un augment del 3,9% respecte de l’abril del 2016, mes en què els assalariats eren 37.205. La mitjana d’assalariats dels darrers dotze mesos és de 36.978, cosa que representa una pujada del 2,3% en comparació de l’any anterior.

S’adjudiquen diversos pisos destinats a usos socials 

El Govern ha aprovat l’adjudicació dels treballs de condicionament de diversos pisos de la seva propietat situats a les parròquies d’Encamp (un pis) i la Massana (dos), que seran destinats a habitatges socials. L’adjudicació mitjançant concurs públic ha recaigut en l’empresa Construccions Roca per un import de 127.219,61 euros. El termini previst de les obres és de dos mesos. L’executiu també ha aprovat l’adjudicació dels treballs d’eixampla i rectificació del costat esquerre de la CG-1 en el tram rotonda de la Comella-estadi Comunal d’Andorra la Vella. Es tracta de la primera fase de les obres, que preveu l’ampliació del radi del giratori actual de 20 a 30 metres. S’ha adjudicat a Pidasa Serveis SL per 182.631,33 euros.

 

violència de gènere
advocat
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic