Diari digital d'Andorra Bondia
Els tallers volen posar a disposició de la ciutadania eines que els ajudin a mantenir un bon estat nutricional.
Els tallers volen posar a disposició de la ciutadania eines que els ajudin a mantenir un bon estat nutricional.

‘Agafa la paella pel mànec’ arriba a la segona edició amb nou format


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Agències

L’Associació Andorrana contra el Càncer (Assandca), amb el patrocini de Vall Banc, organitza una nova edició d’Agafa la paella pel mànec. Es tracta de quatre tallers sobre bons hàbits alimentaris amb motiu del Dia mundial contra el càncer. Els tallers es faran els dies 3 i 4 de febrer, seran impartits per Bomosa, a la cuina que aquesta empresa té al carrer de la Sardana, 3 de la capital. Els encarregats d’impartir-los seran Marc Gil, nutricionista i dietista de Bio Bio a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, i Eduard Cabanes, especialitzat en cuina ecològica. A cada taller hi podran participar catorze persones i, per inscriure-s’hi, caldrà que enviïn prèviament un missatge electrònic a l’adreça info@assandca.com. Les sessions del 3 de febrer seran a les quatre i a dos quarts de set de la tarda; les del 4 de febrer, a dos quarts de deu del matí i a les dotze del migdia. 
El format d’aquesta segona edició és una mica diferent de la passada, va remarcar el president d’Assandca, Josep Saravia, en la presentació ahir de la iniciativa. L’objectiu d’aquestes sessions és doble: donar a  conèixer els avenços en l’àmbit de l’alimentació que vinculen la relació entre els bons hàbits alimentaris i la prevenció del càncer, i posar a disposició dels malalts oncològics i dels ciutadans en general uns recursos pràctics per ajudar les persones a mantenir un bon estat nutricional.    
Aquestes sessions pretenen donar eines pràctiques per a l’elaboració de plats equilibrats amb els nutrients adients. També serviran per mostrar les substàncies fitoquímiques que actuen per disminuir el risc de patir càncer i millorar la resposta immunitària del cos. En aquest sentit, el dietista Marc Gil es va referir a alguns dels productes que es faran servir  durant els cursos: es prepararan amanides amb magranes, que tenen una bona dosi de vitamina C, reforçades per una mica de suc de llimona, que precisament limita l’oxidació de la vitamina C. Gil també va explicar que el tomàquet és un antioxidant potent molt efectiu per al càncer de pròstata. Altres productes que es faran servir són el bròquil, l’oli d’oliva i uns fongs d’origen japonès. També s’elaboraran postres. El dietista va subratllar que seguir la dieta mediterrània és vital per mantenir un estat de vida saludable. Es tracta, va dir, “de receptes pensades des del punt de vista nutricional i el xef els donarà un toc artístic”.  

‘Nosaltres podem, jo puc’ és el lema per al 2018

Enguany, el Dia mundial contra el càncer 2018  se celebra sota el lema Nosaltres podem, jo puc. Es vol subratllar així la necessitat d’emprendre accions per impulsar la lluita global contra aquesta malaltia. L’objectiu de la jornada és augmentar la conscienciació sobre el càncer entre la població i pressionar els governs perquè adoptin mesures contra aquesta malaltia.  Actualment, 8,2 milions de persones al món moren anualment de càncer, xifra que inclou quatre milions de morts prematures; és a dir, de persones en edats compreses entre els 30 i els 69 anys. L’Organització Mundial de la Salut recomana que cada país focalitzi la sensibilització envers el càncer en quatre direccions principals: la detecció precoç, el tractament per a tots, la qualitat de vida i els estils de vida saludable. Assandca ha centrat des de l’any passat l’atenció en aquesta darrera qüestió.

 

càncer
dia mundial contra el càncer
ASSANDCA
tallers de cuina
Número de vots: 383
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic