Diari digital d'Andorra Bondia
Les instal·lacions de l’escola francesa d’Escaldes-Engordany.
Les instal·lacions de l’escola francesa d’Escaldes-Engordany.

Aïllament d’una classe de l’escola francesa d’Escaldes per un positiu


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: Facundo Santana

La detecció d’un positiu asimptomàtic durant el cribratge escolar obligarà a aïllar prop d’una trentena d’infants d’una classe de maternal de l’escola francesa d’Escaldes-Engordany. El fet és que un dels alumnes d’aquesta classe ha donat positiu en SARS-CoV-2 després de fer-li les proves per ser contacte directe de la seva germana, que va donar positiu durant el cribratge escolar.

Arran d’aquest fet, i aplicant el protocol establert pels ministeris de Salut i d’Educació i Ensenyament Superior, el grup convivent d’aquest infant, que inclou la seva classe, s’ha de mantenir aïllat. Segons ha informat aaquest diumenge el Govern, a aquests alumnes se’ls farà una primera prova diagnòstica durant les pròximes hores que se’ls repetirà els pròxims dies, abans de poder tornar a classe.

Per la seva banda, els professors que van estar en contacte amb aquesta classe romandran amb vigilància per part de les autoritats sanitàries per si els pròxims dies apareixen símptomes compatibles amb la Covid-19. Els docents van seguir les mesures preventives establertes en els protocols per a les classes de maternal, fent ús de la mascareta en tot moment.

Des dels ministeris de Salut i Educació i Ensenyament Superior s'ha volgut recordar que l’aïllament d’algunes aules està previst en els protocols establerts. Així mateix, remarquen la importància del cribratge escolar, que permet fer un aïllament selectiu quan es detecta un positiu, mentre que la resta d’alumnes poden seguir el desenvolupament habitual de l’activitat lectiva.

A banda de l’aïllament d’aquesta trentena d’infants, la detecció d’aquest positiu no implicarà cap més canvi en les activitats que es fan al centre. Tampoc en els serveis de menjador i acollida, organitzats per l’associació de mares i pares. El fet és que el positiu no era usuari de cap d’aquests serveis, i a més, hi havia cert nombre d’alumnes d’aquesta classe que encara no havia començat, és a dir que fins avui no farà ús del menjador i de l’acollida. Ara, els infants d’aquesta classe que assisteixin a la cantina i al servei de guarderia hauran de tenir un certificat mèdic i hauran d’haver passat el cribratge.

Cal recordar que el doble cribratge escolar impulsat pel Govern estava adreçat als alumnes a partir de 6 anys. Per tant, no estaven inclosos en les proves els infants de maternal. Quan es diagnostica un positiu, tant l’afectat com els seus contactes més estrets s’han d’aïllar i se’ls realitzen proves. En cas de no ser contactes estrets, s’opta per la vigilància passiva i el control dels símptomes. En el cas dels contactes de contactes (per exemple, el pare d’un infant que no té el virus però que és contacte d’un altre infant positiu) es considera que no són de risc perquè no han tingut contacte directe amb el virus, per la qual cosa no s’han d’aïllar ni prendre cap precaució, tal com va explicar el Govern.

Positiu al Lycée

També al Lycée Comte de Foix, el grup d’assistents educatius del collège s’haurà d’aïllar pel positiu d’un dels seus membres. Una assistent educativa va donar positiu després que al seu marit també fos diagnosticat de coronavirus. En el cribratge no se li havien detectat restes de la malaltia i no va ser fins la setmana passada que, en saber l’estat de la parella, es va aïllar. Malgrat això, ja havia començat a treballar el 2 de setembre i per precaució aquest diumenge s'ha demanat als companys que demà no vagin a treballar i es quedin a casa fins dimecres, que és quan se’ls farà la prova. Si aquesta és negativa, dijous ja es podrien reincorporar.

De la desena de persones que formen el grup d’assistents educatius del collège, se n’hauran de confinar uns set o vuit, ja que la resta encara no havien començat. Aquest diumenge, el director del centre ha enviat un correu als professors i al personal d’administració en què demanava col·laboració per cobrir les tasques d’aquest personal, que consisteixen bàsicament en l’acollida dels alumnes, el control d’assistència i tot el que fa referència amb la logística.

Aquest dilluns comencen les classes els alumnes de 6ème i els del collège. La col·laboradora educativa que ha donat positiu no va estar en contacte amb cap dels alumnes que van assistir a la presentació de divendres passat al grup de 6ème.

 

aïllament
classe
maternal
Escola Francesa
escaldes
positiu
infant
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic