Diari digital d'Andorra Bondia
Participants a la reunió del Programa d’Educació Viària, ahir.
Participants a la reunió del Programa d’Educació Viària, ahir.

Al curs vinent es formarà sobre com comportar-se al transport públic


Escrit per: 
Pepa Gallego / Foto: M. M.

El curs vinent des del Programa d’Educació Viària  que s’imparteix a les escoles del Principat  es té previst oferir dues noves formacions. Una anirà dirigida als alumnes d’entre 10 i 12 anys i vol tractar el comportament al transport públic per promoure actituds cíviques. L’altra es referirà als alumnes de 14 anys i vol introduir el concepte de sostenibilitat en matèria de transport perquè els alumnes se sensibilitzin sobre l’impacte que ocasiona al medi ambient. Així ho va avançar ahir el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, que va presidir la reunió de seguiment del Programa d’Educació Viària, en la qual també van participar els diferents comuns, l’Automòbil Club Andorra (ACA), diferents departaments del Govern, així com responsables dels serveis de circulació. 
El ministre Jover va remarcar que sí que hi ha incidències al transport públic, i “volem incidir en el comportament cívic dels alumnes”. 
En la reunió celebrada ahir, a més de fer balanç de les dues darreres edicions del Programa, es va presentar la proposta de donar solució a la manca d’espais per als parcs infantils de trànsit. El que es vol es consolidar un espai permanent per a les activitats del circuit d’educació viària. A més també es va parlar de col·laborar amb l’ACA per impulsar activitats al circuit de gel al Pas de la Casa.
També els assistents van fer balanç de les activitats realitzades, com són els tallers a les aules i als parcs infantils de trànsit, conduïts pels agents de circulació i també xerrades de prevenció d’accidents a càrrec del servei de policia i en què també hi participen particulars que han sofert algun accident greu. Però també les visites al Centre Nacional de Trànsit o el Viari Show, protagonitzat pel grup de teatre de les cases pairals d’Andorra la Vella. 
Més de 5.000 alumnes dels tres sistemes educatius han participat en alguna d’aquestes activitats. “La valoració sempre és molt positiva també per la implicació del jovent amb la resta dels cossos que també hi participen com els agents de circulació, i amb la gent gran es crea una relació intergeneracional”, va explicar David Palmitjavila, com a representant dels comuns. 

Registres d'accidents
D’altra banda, i tal com remarca l’informe de mobilitat que publica l’ACA (IMACA) cada any les diferents corporacions tenen criteris diferents a l’hora de recollir les dades dels accidents que ocorren a la seva parròquia, i sempre es reclama una homogeneïtzació en aquest registre. En aquest sentit, Palmitjavila va remarcar que actualment s’està en procés d’informatitzar un registre únic per a totes les parròquies. De fet, el que es vol és unificar criteris amb la policia i així tenir un criteri homogeni en tots els registres d’accident. Palmitjavila va destacar que s’espera que aquest únic registre sigui una realitat l’any vinent. 

educació
impulsar
nou
curs
aprendre
comportar-se
transport públic

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte