Diari digital d'Andorra Bondia
Jornada solidària dels bombers amb Albatros.
Jornada solidària dels bombers amb Albatros.

Albatros treballa en un protocol d’atenció als alumnes amb TDAH


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: Bombers d'Andorra

L’Associació Andorrana de TDAH Albatros està treballant en l’elaboració d’un protocol de detecció i atenció als alumnes que tenen TDAH. Així ho informa la seva presidenta, Immaculada Forés. Volen esmerçar tots els esforços possible en aquesta acció, ja que consideren que és un tema pendent i molt necessari per establir de quina manera es pot ajudar millor aquests infants i joves perquè progressin adequadament en el seu aprenentatge i en les seves conductes. Segons Forés, és essencial l’adaptació del currículum i de les metodologies a l’aula per promoure l’educació inclusiva, de la mateixa manera que es fa amb infants i joves que tenen altres tipus de trastorns, “sempre que el tinguin diagnosticat”, afegeix. 

Un cop tinguin el protocol enllestit, la intenció és presentar-lo al ministeri d’Educació perquè es pugui implementar. Pel que fa a terminis, Forés assenyala que els agradaria que es pugués portar a terme de cara al curs que ve. Per aquest motiu, una de les activitats que volen portar a terme els pròxims mesos és una conferència adreçada sobretot a mestres i psicòlegs per explicar com funciona aquest protocol que ja s’aplica en d’altres països i “els avantatges que suposa dins de l’aula”, subratlla la presidenta d’Albatros. 

Forés també anuncia que la jornada que organitzen cada any al mes de juny se centrarà en el trastorn d’atenció en els adults. D’una banda, és un trastorn desconegut i vist com un “estigma”, diu; i de l’altra, “cada vegada es donen més casos de pares que es veuen reflectits en els seus fills diagnosticats amb TDAH”. Amb relació a això, va apuntar que les darreres investigacions sobre els trastorn confirmen que “en un 76% dels casos, el TDAH és hereditària”.  Per aquest motiu, emfatitza, “volem incidir en els adults”. 

Precisament, la concessió de la subvenció per part del ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut permetrà cobrir una part dels projectes que tenen programats  per a nens, joves, adults amb TDAH, familiars i educadors. Actualment, l’Associació Andorrana de TDAH Albatros compta amb 23 associats i 16 col·laboradors.

Albatros
protocol
Atenció
alumnes
TDAH
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic