Diari digital d'Andorra Bondia
Les tires reactives que es poden aparèixer obertes dins la caixa.
Les tires reactives que es poden aparèixer obertes dins la caixa.

Alerta sanitària pels tubs oberts d'unes tires reactives de glucèmia


Escrit per: 
Redacció / Foto: Xarxes

Roche Diabetes Care ha informat de la possibilitat que els tubs de les tires reactives de glucèmia Accu-check® Aviva, Accu-check® Performa i Accu-check® Inform II s’obrin dintre de la caixa de cartró segellada, segons ha comunicat el ministeri de Salut. D’acord amb la informació facilitada per l’empresa, en circumstàncies molt rares és possible que un tub s’obri en una caixa de cartró mentre es troba en trànsit. Això pot ocórrer quan s’envia a una temperatura elevada (≥45 ºC) i quan la caixa cau o es manipula de manera brusca durant el procés de trànsit i distribució.

La influència de la temperatura i la humitat podria afectar la precisió de la mesura de glucosa en sang, per la qual cosa l’ús de les tires reactives procedents de tubs oberts o danyats podria donar lloc a resultats inexactes (resultats amb un biaix positiu o falsament massa alts).

Roche Diabetes Care està actualitzant l’etiquetatge dels productes, amb instruccions per a la manipulació dels tubs que s’hagin obert dintre de les caixes de cartró segellades. Així mateix, proporcionarà tires reactives de recanvi als usuaris que hagin comprat tires reactives els envasos de les quals s’hagin obert mentre eren en caixes segellades.

Les autoritatas sanitàries recomanen a qui utilitzi les tires reactives de glucèmia Accu-check® Aviva, Accu-check® Performa i Accu-check® Inform II, que inspeccioni sempre els vials de les tires reactives abans d’utilitzar-les. Així mateix, que no s'usin les tires reactives si el tub està obert o danyat abans del primer ús; si la tapa no es troba completament tancada; si s'observa
algun dany en el tap del vial o qualsevol cosa que impedeixi el tancament correcte del tap.

Alerta sanitària
tubs
tires reactives
glucèmia
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic