Diari digital d'Andorra Bondia
 Tuixent-La Vansa, una de les estacions de nòrdic de l’Alt Urgell, va acollir també durant el cap de setmana una competició, amb uns 200 participants.
Tuixent-La Vansa, una de les estacions de nòrdic de l’Alt Urgell, va acollir també durant el cap de setmana una competició, amb uns 200 participants.

Alleujament a peu de pistes


Escrit per: 
A. D. / Agències / Foto: Tuixent-La Vansa

“La veritat és que s’ha notat força, encara que no és com si no passés res, és clar, no és com abans”. Albert Nadal, director de l’estació de Tuixent-La Vansa, es mostra satisfet amb la recuperació de la clientela que aquest cap de setmana ha pogut accedir ja a pistes des de qualsevol punt de Catalunya, un cop recuperada la mobilitat intercomarcal. Amb tot, xifra en un 40% del que hagués estat habitual en un any sense crisi sanitària, la quantitat d’esquiadors que s’hi han atansat. “Si un dissabte normal haguessin passat per aquí mil persones, haurem tingut entre tres i quatre-centes”, estima. “També és cert que la neu no està en les millors condicions i és difícil de valorar”, puntualitza. Però si més no, l’aire torna a entrar als pulmons de les estacions.

En aquest primer cap de setmana de mobilitat recuperada sí que va variar el perfil d’usuari: s’hi van arribar sobretot els esquiadors avesats diguem-ne, els que es delien per practicar el seu esport. En canvi, hi ha hagut molta menys presència d’aquells que s’hi atansen a l’esquí nòrdic per primera vegada o les famílies que només volen trepitjar una mica de neu. Pel que fa a la cafeteria i el restaurant, es van habilitar dues terrasses, que van estar al màxim de l’ocupació permesa. “A dins la gent és cert que s’hi està poc”, puntualitza Nadal.

En aquesta estació de l’Alt Urgell també van viure aquest cap de setmana els Campionats de Catalunya d’esquí nòrdic, organitzats per la Federació Catalana d’Esports d’Hivern. “Ha estat un èxit, amb una afluència molt important, de prop de dos-cents inscrits”.

Expectatives
Quines expectatives projecten per a les pròximes setmanes? “Esperem que hi hagi neu i aguantar-la amb màquines, aleshores arribarem fins a Setmana Santa”, i després tancaran portes. Excepte que caigués una nevada important, cosa que els faria plantejar-se d’estirar la temporada. “Esperem poder tancar la temporada sense pèrdues, encara que no tinguem beneficis”, apunta Nadal. Un dels actius en aquest sentit hauran estat les escoles: calcula que per les infraestructures que dirigeix hi hauran passat uns 3.000 escolars. Encara queda una setmana, amb grups pràcticament cada dia.

D’altra banda, també hi ha hagut satisfacció i optimisme a Vallter, Vall de Núria i la Molina, on s’han venut més de 3.000 forfets, tots ells a través del web, ja que no es podia adquirir presencialment a les pistes. “La veritat és que estem molt satisfets i encarem amb moltes ganes el que queda de temporada”, assenyala la cap comercial de Vallter 2000, Carol Torres. L’hostaleria també ha estat una de les grans beneficiades de l’obertura. Torres explica que ha arribat a ocupacions d’entre el 80 i el 90%. A banda dels esquiadors destaca l’afluència de persones que s’han acostat a fer raquetes o a “tocar neu” i que han omplert els aparcaments.

Pistes i hosteleria
Malgrat que amb prou feines queda temporada, la fi del confinament comarcal dona ales a les estacions d’esquí del Pirineu, que han recuperat una imatge similar a l’habitual. Des de l’estació ripollesa es mostren “molt satisfets” amb les ocupacions que han tingut, tant a les pistes com a l’hostaleria de la zona, que ha arribat a omplir entre el 80 i el 90% de l’oferta disponible. De fet, hotels i restaurants de poblacions com Setcases, Camprodon o Ribes de Freser al Ripollès, o Puigcerdà, Alp o Das a la zona de la Cerdanya han “treballat molt” .

La responsable comercial de Vallter 2000, Carol Torres, explica que estan “molt contents” amb la resposta de la gent i que tenen “molta confiança” de cara als dos caps de setmana que queden de temporada d’hivern i més tenint en compte que ha nevat i que hi ha la Setmana Santa. “Hi confiem molt tot el sector, perquè el confinament ha estat molt dur”, remarca.

La sensació majoritària  entre els esquiadors és la de tenir “molta seguretat”. Enguany només es pot comprar el forfet a través d’internet i això limita les aglomeracions a les taquilles.

3.000 forfets
A falta de saber el nombre final, entre la Molina, Vall de Núria i Vallter aquest cap de setmana s’han venut més de 3.000 forfets. Cal tenir en compte que no s’han calculat els de temporada ni els de darrera hora. En concret, a la Molina se n’han venut uns 2.300, a Vallter més de 400 i a Vall de Núria també uns 400 durant el cap de setmana. Torres explica que confien que, si no hi torna a haver un tancament, hi haurà una “molt bona ocupació” de cara als dos caps de setmana restants, i per tant, confia a millorar el nombre de forfets venuts.

 

alleujament
peu
pistes

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte