Diari digital d'Andorra Bondia
El grup d’una quinzena de mares que ahir al matí es van entrevistar amb el ministre de Salut.
El grup d’una quinzena de mares que ahir al matí es van entrevistar amb el ministre de Salut.

Álvarez i Espot, favorables a allargar la baixa a les mares afectades


Escrit per: 
M.P.A. / Foto: M.F.

El grup de mares que va sol·licitar a la CASS que se’ls apliqui el nou Codi de relacions laborals, que amplia el període de baixa per maternitat de 16 a 20 setmanes, es va reunir ahir al matí amb el ministre de Salut, Carles Álvarez, que els va assegurar que “per part del Govern farem tot el possible perquè així sigui”. La portaveu del grup Mares de la  transició, així és com van signar la seva carta de petició, Mariona Ferrer, va manifestar que la trobada havia anat “molt bé”. Així, van exposar al titular de Salut la seva demanda, tot i que el ministre els va dir que “estava al cas i que no es preocupessin”, que la cosa “estava encaminada”. També els va detallar que havia tingut contactes amb la CASS.

Per la seva banda, el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, també es va posar en contacte amb elles ahir, a través d’una trucada telefònica, i els va confirmar que la seva petició “anava per bon camí”, segons va explicar Ferrer.  Espot va ser doncs més explícit ahir que en la reunió que va mantenir amb el grup de mares dilluns passat, quan els va dir que no els podia donar una resposta perquè havia d’estudiar la petició i que “seria difícil” portar-la a terme, però no “impossible”. Mares de la transició, que ja són una seixantena “i aquesta tarda s’han afegit encara dues noies més”, va explicar Ferrer, també es van reunir dilluns amb el raonador del ciutadà. Marc Vila es va comprometre a fer arribar una carta de suport a la seva causa  a la CASS “per afavorir-les en aquest sentit”. 

Quant als contactes amb la CASS, aquestes mares fa dies que van tenir una trobada amb el defensor de l’assegurat i dimarts va ser amb els representants dels assalariats i dels treballadors per compte propi. Aquests darrers, però, “no ens van donar el compromís ferm” que donarien suport a la demanda, va afirmar Ferrer. 

Ja fa uns quinze dies que el grup de mares va fer arribar a la CASS les primeres sol·licituds perquè se’ls apliqui les 20 setmanes de baixa de maternitat. Ferrer no sap per què quan es va aprovar el nou Codi de relacions laborals no es va fer una disposició transitòria, “com sempre es fa”, i per aquest motiu la seva situació no queda regulada, ja que es tracta de mares que van començar la seva baixa abans de l’aprovació del codi. Segons l’assessorament que tenen, va matisar Ferrer, “s’hauria d’aplicar el que més afavoreixi els assalariats”.  Si no hi ha cap avançament de la reunió del consell d’administració, el pròxim 26 de febrer la CASS decidirà si se’ls aplica el nou període de baixa.

baixa
Marés
allargar
Espot. Álvarez
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic