Diari digital d'Andorra Bondia
Cartell del dia commemoratiu.
Cartell del dia commemoratiu.

Andorra i cinc països més impulsen un manifest contra de l'explotació i l'abús sexual infantil


Escrit per: 
Redacció

Coincidint amb la celebració del Dia Europeu en contra de l'explotació i l'abús sexual infantil sis països membres del Consell d'Europa, entre els quals Andorra, han impulsat un manifest per confirmar el seu suport a la lluita contra totes les formes de violència sexual i alhora fer una crida a països no europeus perquè s'adhereixin al Conveni sobre la protecció dels infants contra l’explotació i l’abús sexuals, conegut com a Conveni de Lanzarote.

Andorra, Bélgica, Luxemburg, Mònaco, San Marino i Eslovènia remarquen el treball fet pels estat membres del Consell, però reconeixen que la situació ha empitjorat per la pandèmia de la Covid-19. "Milions de nens s'han quedat tancats a casa i no estaven completament segurs en el seu cercle de confiança", apunten, deixant clar que justament és en aquest cercle més proper on es produeixen els abusos, motiu pel qual és on es posarà el focus en la 7a edició del Dia Europeu. "Si familiars, amics de la família, religiosos, entrenadors, mentors o altres adults que estan en contacte estret amb els nens abusen d'ells en comptes de cuidar-los, educar-los i protegir-los, aquesta experiència traumàtica els acompanyarà tota la seva vida", per tant, "és de vital importància que cada nen tigui el seu propi entorn segur".

Per això recorden que és important la sensbilització i que tots i que molts països ja aborden el tema, "és necessari que existeixi una legislació adequada per una prevenció eficaç, així com la formació, examen obligatori i control de tots els professionals en contacte regular amb els infants". De la mateixa manera consideren que cal reforçar el fet de rendir comptes per incrementar la confiança de la societat en el sistema. Per aquest motiu demanen donar suport a les activitats del Consell d'Euorpa en l'àmbit de la protecció dels infants contra la violència sexual en el seu cercle de confiança en el major nombre de països possible. Igualment es demana que els estats revisin la seva legislació i apliquin polítiques i programes de prevenció eficaços.

"Estem orgullosos que el Conveni de Lanzarote sigi un dels pocs que ha estat ratificat pels 47 estat membres", destaquen, reafirmant el compromís per seguir lluitant per combatre "totes les formes de violència sexual contra els infants establint, supervisant i aplicant normes". Segons exposen, "això envia una forta senyal al món que la lluita contra la violència sexual contra els infants és i ha de ser una prioritat comuna a Europa i fora d'ella". Per tant, demanen als països no europeus que segueixin l'exemple de Tuníssia i s'adhereixin al Conveni de Lanzarote, participin en l'intercanvi de millors pràctiques i considerin com millorar la situació al seu país.

Andorra
Consell Europa
manifest
abusos
violencia
infantil
abús sexual
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic