Diari digital d'Andorra Bondia
La cònsol major Conxita Marsol ha fet aquest anunci en la sessió de consell d'avui.
La cònsol major Conxita Marsol ha fet aquest anunci en la sessió de consell d'avui.

Andorra la Vella construirà una quarantena de pisos a preu regulat a Santa Coloma


Escrit per: 
Agències / Foto: Comú d'Andorra la Vella

El comú d'Andorra la Vella té sobre la taula dos projectes per a la construcció de dos edificis d'habitatges a la parròquia que es poden destinar a pisos a preu regulat. Un es bastiria en una parcel·la que el comú obtindrà al carrer Mestre Xavier Plana i l'altre al Cedre, en un edifici també propietat del comú. Tal com ha explicat la cònsol major, Conxita Marsol, "en dos o tres anys" la parròquia podria comptar amb uns "80-90" habitatges a preu reduït. La majoria vol posar fil a l'agulla per plasmar aquests projectes de manera immediata i una de les qüestions que es vol resoldre és si aquests habitatges es concessionaran o serà el comú qui els construirà directament. Marsol ha destacat que el comú podria assumir les dues construccions, si bé els agradaria que es poguessin concessionar.

Així, la cònsol major d'Andorra la Vella ha detallat que l'edifici del Cedre és un projecte que es podria tirar endavant de manera més o menys immediata, ja que ja hi ha un aparcament construït i, per tant", els fonaments" ja estan posats. La corporació ha calculat que el cost d'aquesta construcció pot estar al voltant dels vuit milions d'euros i suposaria la creació d'uns 40 habitatges que la corporació voldria que fossin "intergeneracionals". El fet que el cost sigui "assumible", fa que des del comú estiguin valorant "seriosament", assumir-lo i tirar endavant la construcció sense que sigui necessària una concessió. En canvi, el projecte de Mestre Xavier Plana (que preveu també uns 40 pisos i gairebé un centenar de places d'aparcament) pot tenir un cost molt més important, tal com ha destacat Marsol, que ha afegit que, per tant, l'ideal seria que hi hagués una concessió si bé ha afegit que l'estat de les finances comunals és bo i, per tant, "si convé" podrien assumir els dos projectes, ja que el comú té "capacitat d'endeutament" ja que s'està al 21% del sostre del 200% que preveu la llei. En aquest sentit, ha destacat que una de les fórmules podria ser crear una societat i demanar una hipoteca que s'anés pagant amb els ingressos del lloguer.

La voluntat de la majoria és que el mes de gener ja hi hagi una decisió presa al voltant del Cedre i també tenir sobre la taula els estudis i el projecte per a la parcel·la de Mestre Xavier Plana. De fet, Marsol ha avançat que els treballs a Santa Coloma podrien començar a l'estiu, mentre que a l'altra parcel·la es necessitarà més temps perquè caldrà fer tot un treball d'urbanització de la zona. De fet, el replantejament d'aquesta urbanització, eliminant del projecte un vial, ha fet que finalment el projecte s'hagi desencallat i el comú pugui rebre efectivament la cessió d'aquesta parcel·la.

Des de l'oposició s'ha valorat positivament aquests projectes i esperen que des de la majoria se'ls "emplaci" a la reunió del mes de gener per començar a treballar els projectes. Carmona ha desitjat que siguin el més "multidiversos" possibles per evitar "sectarismes" i que "tothom hi pugui optar amb les condicions" que es puguin estipular.

andorra la vella
pisos
preu regulat
santa coloma
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic