Diari digital d'Andorra Bondia
El conseller de Medi Ambient i Innovació, David Astrié, va explicar ahir els treballs realitzats als camins de l’Obaga.
El conseller de Medi Ambient i Innovació, David Astrié, va explicar ahir els treballs realitzats als camins de l’Obaga.

Andorra la Vella dona valor als camins i miradors de l’Obaga


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

La parròquia d’Andorra la Vella té uns 170 quilòmetres de camins marcats. En total n’hi ha 65 de catalogats, i només una quinzena són de la zona de la Solana. Tot i això, gran part dels ciutadans d’Andorra no els coneixen i per aquest motiu des del Comú s’ha treballat durant dos anys en la senyalització i reforç  de camins i miradors de la zona de l’Obaga. S’ha adequat la zona amb més senyalització, taules d’orientació amb mapes, panoràmiques, bancs, fonts i taules. En total són cinc miradors que s’han distribuït en diferents circuits de dificultat diversa.
“Són circuits que ja existien i s’ha reforçat la senyalització per seguir-los adequadament, són camins marcats amb la durada i el grau de dificultat”, va explicar David Astrié, conseller de Medi Ambient i Innovació del Comú de la capital. 
Amb tot, la intenció és donar valor a la zona de l’Obaga. “Aquesta ha estat una primera fase i la segona es farà a la Solana, on també es farà un treball de reforçar els camins i marcar aquelles zones que tinguin una panoràmica interessant”, va comentar Astrié.
El conseller de Medi Ambient de la capital remarca “la bellesa excepcional” que té l’Obaga, pel paisatge i panoràmica que ofereix i per ser camins poc tran-sitats. Astrié també va remarcar que aquest projecte només ha costat els 400 euros que valen els cartells habilitats, “perquè s’ha realitzat amb mitjans interns del Comú”, va dir. 
El circuit circular, que es pot recórrer tranquil·lament a peu en un matí, surt des de l’altura dels Serradells, a l’inici del Camí de la Costa (aparcament dels Serradells) o bé des de l’aparcament de Prat Primer, i compta amb quatre punts d’observació de les panoràmiques. Es tracta del mirador del Roc de Senders, el del Bosc Negre, el mirador del Roc de Palomera i el del Roc de Solobre. A més, el circuit integra un cinquè mirador natural: el de Costa Seda. 
El Comú donarà difusió dels camins i miradors de l’Obaga a través d’un tríptic amb el mapa dels circuits i també ha creat l’etiqueta #miradorsALV per a les xarxes socials. 

valor
camins
Obaga
Miradors
andorra la vella
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic