Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment del consell de Comú celebrat aquest dijous al Centre de Congressos per garantir la distància de seguretat.
Un moment del consell de Comú celebrat aquest dijous al Centre de Congressos per garantir la distància de seguretat.

Andorra la Vella porta el Govern a la Batllia pel pagament d’unes obres


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: C. ALV/T.L.

El Comú d’Andorra la Vella ha iniciat accions judicials contra el Govern per incompliment d’un conveni signat entre les dues parts que preveia que l’executiu participés econòmicament en les obres del carrer de la Plana, a l’escola andorrana de Santa Coloma. L’acord, datat de l’any 2018, recollia que el Govern assumiria 270.000 euros dels treballs de construcció dels serveis, però quan ha arribat l’hora de pagar, un informe d’intervenció conclou que aquesta aportació no s’ajusta a la llei, ja que no és competència de l’executiu.

La cònsol major, Conxita Marsol, ha explicat que malgrat les negociacions (i que des del Govern hi ha la voluntat política i tècnica d’aportar aquest import) no s’ha pogut trobar la fórmula. El posicionament del Comú és que l’executiu hauria d’haver tingut en compte aquests impediments legals a l’hora de signar el conveni i és amb aquest argument que ha decidit recórrer a la Batllia per defensar el seu compliment. “Si no, ho descomptarem de l’aportació al fons solidari”, ha ironitzat Marsol. El total de l’obra pujava a més de 800.000 euros.

Aquesta ha estat una de les qüestions tractades en el consell de Comú celebrat aquest dijous, en el qual la majoria ha informat que la previsió és poder executar totes les inversions previstes per al 2020 malgrat la Covid. Les entrades de projectes constructius (tant abans com després de la crisi sanitària) facilita que aquesta partida no sofreixi grans canvis. Així, a excepció de l’arc de la Margineda i l’adquisició d’un camió succionador, la intenció és tirar endavant el projecte a Riberaygua i Travesseres, el de la Rotonda i l’avinguda d’Enclar. A més, hi ha els Serradells, una obra que l’oposició tem que no s’acabi executant i que la indemnització per l’incendi s’acabi destinant a una altra cosa. La majoria ha refermat, però, la voluntat d’executar l’obra.   

Comissió per acordar la rebaixa salarial dels càrrecs polítics, que se situarà entre el 10% i el 20%

Majoria i oposició han acordat la creació d’una comissió per pactar la rebaixa salarial dels càrrecs polítics del Comú d’Andorra la Vella. La primera reunió ha tingut lloc aquest mateix dijous després del consell de comú, però no s'ha tancat cap acord. La cònsol major, Conxita Marsol, ha afirmat que la voluntat és aplicar una reducció del sou, però que cal definir de quant serà i com s’aplicarà. En tot cas, la mandatària ha avançat que la retallada se situarà entre el 10% i el 20%. La minoria, de la seva banda, aposta per una rebaixa del 10%, tal com s’ha decidit al si del PS. La consellera socialdemòcrata Dolors Carmona ha insistit, a més, que la mesura també s’ha d’aplicar als càrrecs de confiança –perquè “són de confiança dels càrrecs electes”–, una possibilitat que Marsol no descarta. La intenció de la majoria és tancar una decisió abans de finals de mes. La cònsol major ha assenyalat que, tenint en compte que l’equip de govern està format per una coalició, l’acord s’ha de prendre de forma consensuada a totes les sensibilitats així com també tenir en compte l’opinió de l’oposició. Carmona creu que aquestes converses s’haurien pogut iniciar abans.

 

Voravies al lycée

El Comú tan sols deixarà aparcaments en un dels sentits de Prada Motxilla. L’objectiu és eixamplar les voravies per garantir la seguretat per accedir al Lycée.

Dinamització

El Comú proposarà a les associacions de comerciants fer una mena d’assemblea d’entitats per dissenyar accions de forma global.

Passatge Biscariet

La propietat del CCA ha entrat el projecte per fer del passatge Biscariet un carrer. Preveu la construcció de més plantes.

Estalvi en lloguers

El Comú ha estalviat 200.000 euros en lloguers per l’aplicació de la llei de mesures urgents. També ha deixat d’ingressar pels lloguers.

 

 

 

carrer de la plana
Batllia
salaris
Lycée
inversions
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic