Diari digital d'Andorra Bondia

Andorra la Vella seguirà potenciant la reducció de les hores extraordinàries


Escrit per: 
M. F. / Agències


La sessió de consell de comú celebrada a Andorra la Vella ha servit per acordar l’aprovació per unanimitat del reglament de sistemes de compensació, que serveix per regular tot un seguit d’aspectes, com les hores extres, el treball nocturn, les guàrdies localitzables i la flexibilitat horària, entre d’altres.

Aquest text ha estat treballat en comissió i consensuat amb el sindicat i servirà, tal com van destacar tant majoria com oposició, perquè els criteris siguin els mateixos independentment del departament en què treballi la persona.
La cònsol major, Rosa Ferrer, va manifestar que la tendència en els darrers dos anys ha estat anar disminuint el volum d’hores extres, ja que van detectar que “hi havia persones que es treien un sobresou”. D’aquesta manera es va aplicar la mesura que aquestes hores fossin compensades, tot i que no econòmicament sempre que es pogués. És per això que el 2008 van pagar 106.000 euros en concepte d’hores treballades fora de l’horari establert i el 2009 es van reduir a 55.000 euros. Ferrer va comentar que a partir d’ara es limitaran pràcticament a compensar amb diners els treballadors que s’hagin de mobilitzar per l’activació del dispositiu de neu.
D’altra banda, majoria i oposició d’Andorra la Vella van coincidir a assenyalar que la rebaixa del 10% en les notes aplicades en la valoració de la gestió de l’acompliment (GAdA) és només una de les mesures que ha d’aplicar la corporació per fer front a la crisi, i van afegir que n’hi haurà d’altres.
D’aquesta manera, el conseller de l’oposició, Jordi Minguillón, va exposar que quan s’expliqui les iniciatives en la seva globalitat de ben segur que s’entendrà aquesta mesura que ha pres la corporació i va recordar que el sistema actual per a l’avaluació no és objectiu. Va afegir que l’aplicació de les mesures anticrisi que està elaborant una comissió específica ha de ser suficient, en principi, per rebaixar la despesa del Comú i arribar a un equilibri sense prendre altres mesures, com podrien ser acomiadar personal. La cònsol major no va voler avançar res sobre aquesta comissió anticrisi, però va constatar que aquesta mesura relativa al GAdA forma part de les accions més globals.
Durant la sessió celebrada ahir també es va acordar un reglament per a l’Institut de Música que organitza el funcionament del centre i és “un primer pas” perquè en un futur els títols puguin ser homologats. D’aquesta manera, segons Ferrer, es va reglant la formació perquè a mitjà-llarg termini es pugui aconseguir aquesta homologació.
La corporació també va donar el vistiplau a l’adhesió a l’Andorra Convention Bureau corresponent a aquest any i a una aportació de 10.000 euros per participar en una fira que s’ha de celebrar al desembre. Tot i que la participació del Comú l’any vinent està gairebé assegurada, volen revisar el document d’adhesió per aclarir un seguit de qüestions, com per exemple les condicions per abandonar aquest club de producte en el moment que es desitgi.
Finalment, es va acordar l’aprovació del pla parcial i del conveni urbanístic amb Casa Molines per a la cessió anticipada dels terrenys on s’ha de construir la nova seu de la justícia. Ferrer va recordar que la corporació està seguint els passos marcats en el conveni. Des del Comú es va agrair als propietaris que hagin accedit a tirar endavant un pla parcial per agilitar els tràmits.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte