Diari digital d'Andorra Bondia
Andorra la Vella té a la Batllia rebuts pendents de retornar per 2,4 milions
Andorra la Vella té a la Batllia rebuts pendents de retornar per 2,4 milions

Andorra la Vella té a la Batllia rebuts pendents de retornar per 2,4 milions


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

El Comú d’Andorra la Vella té 8.133 dossiers a la Batllia corresponents a rebuts impagats i que encara estan pendents de retornar. Aquests rebuts suposen un import econòmic total de 2.450.000 euros. Aquesta xifra s’afegeix als 2,2 milions d’euros estimada pels sis comuns restants. Així, totes les corporacions tenen encara a la Batllia deutes que no s’havien satisfet per retornar per un valor de 4,6 milions d’euros.

Per parròquies, el Comú d’Encamp va indicar que el nombre d’expedients que encara té a la Batllia és de 2.165. Aquests expedients suposen un import de 610.917,14 euros. En relació amb Ordino, es va assenyalar que, segons els registres de la corporació, a hores d’ara encara resta pendent de retornar en mèrits a la Llei d’Embargament un total de 1.672 rebuts per un import brut (sense recàrrecs ni interessos de demora) de 248.115,81 euros. Per la seva banda, el Comú de la Massana va exposar que continua esperant el retorn d’uns 5.900 rebuts. Aquests rebuts representarien al voltant d’uns 800.000 euros. Des de la corporació es va puntualitzar que en tractar-se de rebuts n’hi pot haver diversos que corresponguin a una mateixa persona física o jurídica. Així mateix, es va remarcar que el Comú no té visibilitat sobre la gestió a partir del moment en què els rebuts es trameten a la Batllia. És per això també que desconeix quants d’aquests està gestionant la Batllia i quants poden haver prescrit. Quant al Comú d’Escaldes-Engordany, la corporació calcula que la Batllia encara no ha retornat un paquet de rebuts que suposen un import de 427.507,92 euros.
A l’últim, el Comú de Sant Julià de Lòria va informar que ja no té expedients pendents de rebre per part de la Batllia. També el Comú de Canillo va exposar que, en la darrera tramesa, l’Administració de Justícia va lliurar a la corporació 1.926 expedients per un import de 222.362,71 euros. Des del Comú s’entén que aquests expedients són la totalitat dels que quedaven per retornar.

La capacitat de les administracions parroquials de dur a terme embargaments havia de posar fi a aquesta situació. Per això, es va recollir a la llei que la Batllia havia de retornar els expedients que hi estaven bloquejats, un procediment que s’està fent per fases, van exposar. De tot aquest paquet de rebuts sobre els quals la Batllia no ha fet cap resolució de retorn, els comuns desconeixen en quin estat es troben i, per tant, si han prescrit o no. 
Cal recordar que, per altra banda, el Comú d’Andorra la Vella va presentar el novembre del 2017 una demanda pels expedients que té la seguretat que han prescrit, però que encara estan pendents de cobrar. Aquests, que van arribar a la Batllia, tot i que no va activar res, pugen a 129.283 euros. 

 

Comú d'Andorra la Vella
andorra la vella
expedients
Batllia
Número de vots: 313
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic