Diari digital d'Andorra Bondia
L'ambaixadora d'Andorra als Països Baixos, Esther Rabasa, amb el director general de l'OPAQ, Fernando Arias.
L'ambaixadora d'Andorra als Països Baixos, Esther Rabasa, amb el director general de l'OPAQ, Fernando Arias.

Andorra referma a la Haia el compromís amb els programes de cooperació internacional


Escrit per: 
Agències

L'ambaixadora d'Andorra als Països Baixos, Esther Rabasa, s'ha desplaçat aquest dilluns a la Haia per reunir-se amb els responsables de l'Organització per la Prohibició de les Armes Químiques (OPAQ) i de la Cort Penal Internacional (CPI), dos organismes internacionals dels quals Andorra n'és part, així com de l'Acadèmia de Dret Internacional de la Haia. Durant la trobada amb el director general de l'OPAQ, Fernando Arias, Rabasa ha refermat el compromís del Principat en aquest àmbit de cooperació internacional. L'OPAQ s'encarrega de promoure i verificar les disposicions del conveni sobre les armes químiques, que prohibeix l'ús d'aquest tipus d'armes i exigeix la seva destrucció.

En aquest sentit, cal recordar que Andorra contribueix anualment al Fons fiduciari de la Xarxa de les víctimes de les armes químiques de l'OPAQ i, per primera vegada, aquesta any contribuirà al Fons fiduciari del Centre Químic i Tecnològic. L'aportació a ambdós fons, aprovada pel Govern el desembre passat, és de 10.000 euros. Precisament, la contribució s'ha formalitzat aquest dilluns a través d'una cerimònia d'intercanvi de cartes entre Rabasa i Arias, qui ha agraït el suport andorrà al Centre Químic i Tecnològic. Una instal·lació que té l'objectiu de reforçar les capacitats de l'OPAQ per fer front a les futures amenaces vinculades a les armes químiques, així com oferir suport als estats per part de la mateixa organització.

D'altra banda, l'ambaixadora també s'ha reunit a la Haia amb el director executiu del Fons fiduciari de la Cort Penal Internacional per a les víctimes, Pieter W. De Baan, per tal de reiterar el suport d'Andorra a aquest òrgan. Des de l'inici de la seva col·laboració el 2008, Andorra ha destinat més de 110.000 euros en concepte de contribució voluntària que s'han dedicat majoritàriament a accions del fons dirigides a les víctimes que han sofert un perjudici causat pels crims de violència sexual.

L'ambaixadora ha finalitzat la visita reunint-se amb el secretari general de l'Acadèmia de Dret Internacional de la Haia, Jean-Marc Thouvenin. Precisament, el Govern finança dues beques pels cursos d'hivern i d'estiu d'aquesta institució en el marc de la seva política de cooperació al desenvolupament.

Andorra
Compromis
haia
programes
cooperació
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic