Diari digital d'Andorra Bondia
Cartell sobre el Dia mundial contra el tràfic d'éssers humans.
Cartell sobre el Dia mundial contra el tràfic d'éssers humans.

Andorra se suma al Dia mundial contra el tràfic d'éssers humans


Escrit per: 
Agències/Foto: Govern d'Andorra

Amb motiu de la commemoració del Dia mundial contra el tràfic d'éssers humans declarat per l'Organització de les Nacions Unides el 30 de juliol, el ministeri d'Afers Socials, Habitatge i Joventut i la secretaria d'Estat de Participació Ciutadana han organitzat una acció informativa per sensibilitzar a la població. Enguany, tenint en compte la situació causada pel coronavirus la cita pren un caire digital i el Govern ha optat per difondre un tríptic informatiu editat pel Servei d'Atenció a Víctimes del Tràfic d'Éssers Humans (SAVTEH) del ministeri.

Des de l'executiu, a través d'una nota de premsa, recorden que el tràfic d'éssers humans consisteix en la captació, el transport, el trasllat, l'acolliment o la recepció de persones recorrent a l'amenaça, l'ús de la força o altres formes de coacció com el rapte, el frau, l'engany, l'abús de poder o d'una situació de vulnerabilitat. També indiquen que pot consistir en la concessió o recepció de pagaments o beneficis per obtenir el consentiment d'una persona que tingui autoritat sobre una altra amb finalitats d'explotació. A més, informen que el tràfic d'éssers humans és la segona activitat il·legal més lucrativa al món i cal tenir en compte que el 70% de les víctimes són dones i nenes.

Andorra va ratificar el conveni de les Nacions Unides contra la delinqüència organitzada transnacional el setembre del 2011 i és part del conveni del Consell d'Europa sobre la lluita contra el tràfic d'éssers humans del maig del 2005. El conveni va entrar en vigor al Principat l'1 de juliol del 2011 i, posteriorment, el Consell General, el maig del 2017, va aprovar la llei de mesures per lluitar contra el tràfic d'éssers humans i protegir-ne les víctimes. El SAVTEH es va crear per lluitar contra el tràfic d'éssers humans i protegir-ne a les víctimes, com una prestació de suport gratuïta i garantida. Aquest servei està adscrit a l'àrea de Polítiques d'Igualtat del ministeri i ofereix una atenció pluridisciplinària a les víctimes de tràfic d'éssers humans i, si s'escau, als seus fills o filles menors d'edat, relacionada amb la protecció, la informació, l'orientació, l'assessorament i la recuperació. A més, el servei inclou funcions de tractament en l'àmbit social i funcions de seguiment en l'àmbit psicològic i jurídic, i inclou els serveis i els equipaments necessaris per garantir aquesta atenció.

Andorra
suma
Dia mundial contra el tràfic d'éssers humans
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic