Diari digital d'Andorra Bondia
Andorra Telecom invertirà entre 13 i 15 milions per la compra d'una part de l'operador mòbil espanyol 'MásMóvil'
Andorra Telecom invertirà entre 13 i 15 milions per la compra d'una part de l'operador mòbil espanyol 'MásMóvil'

Andorra Telecom invertirà entre 13 i 15 milions per la compra d'una part de l'operador mòbil espanyol 'MásMóvil'


Escrit per: 
Enric Guinart

Segons acaba de saber el BonDia, Andorra Telecom ja té tancat un compromís de compra per un valor d'entre 13 i 15 milions per adquirir una part de l'operador mòbil espanyol Más Móvil. Segons les fonts consultades, Andorra Telecom tindria una participació de l'entorn del 2% o 3%. L'acord inclouria beneficis com ara que els andorrans no pagarien roaming a Espanya amb la targeta del Principat i la col·laboració per crear una empresa de 'call center' que doni servei a empreses terceres, tant nacionals com internacionals al nou edifici dels Arcs de la Massana, amb la possibilitat de crear uns 150 llocs de treballs. Segons les fonts, l'acord ja hauria rebut el vistiplau del consell de ministres. El compromís de compra està pendent d'una altra operació crucial que és l'adquisició de Yoigo precisament per part de Más Móvil, per un import de 612 milions d'euros. Aquesta operació va ser anunciada el passat 21 de juny i està pendent de l'aprovació de la Comissió Nacional espanyola de Mercats i Competència. I és que amb aquesta operació, Más Móvil busca consolidar-se com el quart operador de telefonia mòbil a Espanya després de Movistar, Vodafone i Orange. Com que l'acord d'Andorra Telecom també està pendent d'aquesta operació, en cas que la compra de Yoigo no prosperés es podria desfer el contracte. 

L'operació s'enmarca en el procés d'internacionalització d'Andorra Telecom destinat a donar-li viabilitat un cop perdi bona part dels ingressos que rep actualment gràcies al 'roaming'. La companyia que dirigeix Jordi Nadal ha intentat cercar diferents mercats per a la compra d'un operador mòbil virtual però no han pogut tancar altres acords donat la limitació d'inversió que estableixen els estatuts de l'entitat (no més de 15 milions d'euros). El passat 15 d'octubre, el ministre d'Administració Pública, Transports i Telecomuniacions, Jordi Alcobé, va assegurar que si es tirava endavant la inversió era a canvi de tenir un poder de decisió important: "No volem comprar una participació que no sigui decisiva perquè és com comprar accions a la borsa d'un gran operador de telcomunicacions i l'objectiu és tenir un operador per poder tenir veu i vot en el consell d'administració per ser decisius i establir sinergies". Malgrat això, finalment l'acord estableix que Andorra Telecom només tindrà una participació d'un màxim del 3% de la companyia Más Móvil.

Andorra Telecom
compra
Jordi Nadal. Jordi Alcobé
Yoigo
Más Móvil
Comentaris: 1

Comentaris

És com comprar accions en borsa... hauriem pogut agafar participació a France Telecom, Orange i Telfonica. Pot ser eren inversions més segures.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic