Diari digital d'Andorra Bondia
Els operaris van començar ahir a retirar les pilones de la línia aèria al nucli d’Escàs.
Els operaris van començar ahir a retirar les pilones de la línia aèria al nucli d’Escàs.

Andorra Telecom soterrarà 1.300 metres de cables de fibra òptica a Escàs


Escrit per: 
Redacció/Agències/Foto: Jonathan Gil

Seguint amb el projecte que va començar fa més de dos anys, Andorra Telecom va iniciar ahir la retirada dels pals telefònics al poble d’Escàs, a la Massana, gràcies al soterrament de la instal·lació del  cable de la fibra òptica. Els treballs tenen com a objectiu reduir l’impacte visual i alhora evitar una eventual interrupció del servei a causa de la caiguda d’un arbre sobre les línies.
La inversió destinada a executar aquests treballs és de 130.000 euros, i com va explicar ahir el director del departament de Relacions amb el client d’Andorra Telecom, Josep Vilana, es dona “una garantia de servei”, ja que amb el soterrament s’aconsegueixen eliminar tots els riscos externs, com ara els meteorològics, que poden afectar la línia, i a més s’aconsegueix una millora paisatgística, ja que s’elimina l’impacte visual”.
Segons va detallar Vilana durant la visita a la zona on s’estan portant a terme les tasques, s’han soterrat 1.326 metres de línia que transcorria pel bosc i es retiraran una quarantena de pilones. 
La companyia calcula que els treballs podrian estar finalitzats en el termini d’una setmana, a més, va voler remarcar que per fer-los no s’ha hagut de talar cap arbre.
El director de Relacions amb el client d’Andorra Telecom va voler manifestar que aquesta és la darrera gran zona que depèn de la companyia en la qual la línia encara no estava soterrada, ja que ara com ara només queden urbanitzacions privades amb línies aèries. En aquest sentit, va recordar que quan es va dur a terme la substitució del coure per la fibra òptica es va aprofitar per fer els soterraments, com es va fer per exemple a Fontaneda.
Amb aquesta acció, va destacar Vilana, es millorarà notablement el servei de fibra òptica, ja que la línia no es veurà afectada per cap inclemència meteorològica com per exemple el vent, la neu. I el risc eventual que caiguin arbres que provoquin la interrupció del servei queda reduït a zero, ja que cal tenir en compte que en aquest cas transcorre per mig del bosc, i també es dona seguretat als operaris, que fins ara havien d’intervenir enmig d’aquestes inclemències. D’aquesta manera, va concloure Vilana, es dona “tranquil·litat” i es “minimitzen els riscos” d’afectació al servei.
D’altra banda, des d’Andorra Telecom es va destacar que desmuntar els cables, els pals i el soterrament de les línies s’ha fet seguint les indicacions del departament de Medi Ambient del Govern, de la mateixa manera que fa tres anys, ja es van fer aquestes tasques al poble de Fontaneda, on tota la instal·lació de fibra òptica ja va quedar soterrada.

Andorra Telecom
soterrarà
cables
fibra òptica
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic