Diari digital d'Andorra Bondia
La presidenta de l'Apapma, Patrícia Bragança.
La presidenta de l'Apapma, Patrícia Bragança.

Apapma: “Cal prendre’s l’alerta roja sobre el planeta seriosament”


Escrit per: 
M. P. / Foto: Facundo Santana

Un informe publicat per l’IPCC, el comitè de científics experts vinculat a l’ONU, assegura que el canvi climàtic és un “fet inequívoc” provocat per la humanitat que ja ha causat “danys irreversibles per als pròxims segles o mil·lennis”. L’anàlisi preveu un augment generalitzat de la temperatura del planeta de 2,7 graus a final de segle en l’escenari més optimista i de fins a 4,4 graus en el més pessimista. 

Davant de la publicació d’aquest document, l’Apapma ha volgut sumar-se al crit d’alerta. “No som alarmistes, som realistes i els científics diuen que el planeta està en alerta roja. Cal prendre’s aquesta alerta seriosament”, va afirmar la presidenta de l’entitat ecologista Patricia Bragança, que remarca que “qualsevol intervenció humana als rius o als boscos pot tenir efectes mediambientals” i per tant s’han de fer “amb consciència”.

Bragança considera que al Principat “s’ha iniciat el camí”, però demana que “el Govern tingui en compte l’informe per aplicar polítiques el màxim de respectuoses amb el medi ambient i que evitin l’efecte hivernacle”. Des del seu punt de vista “hem de protegir els boscos i hem de mesurar molt bé l’impacte en el canvi climàtic que podem produir, perquè com es diu en l’informe, el que ens pot venir a sobre és irreversible”. Lamenta que “estem avisats des de fa temps” i insisteix que l’objectiu ha de ser assolir “zero emissions”. “Tenim un problema i cal remar tots per evitar l’increment de la temperatura i que arribi aquest desgel tan greu”.

apapma
alerta roja
planeta

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

A Andorra estem totalment desprotegits gràcies als nostres polítics que tan sols pensen a omplir-se les burtxaques. Entre heliports, telefèrics, ferraris, i ara construccions de luxe no tan sols a la ciutat Escaldes, sino al bell mig de la Vall d'Incles!!!!!!!!?????? (que jo fins ara tenia entés que era un espai protegit) hem perdut el nord...
Totalment.! és fá i no passa rès, ningú sembla q li afecte, Andorra nosé q esperà,per fer las cosas ben fetas..

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte