Diari digital d'Andorra Bondia
Els canvis al reglament responen a la necessitat d’una adaptació tecnològica i de posar fre al joc excessiu, segons el Govern.
Els canvis al reglament responen a la necessitat d’una adaptació tecnològica i de posar fre al joc excessiu, segons el Govern.

Apostes a les màquines recreatives limitades a 25 euros per partida


Escrit per: 
Redacció / Foto: F. Santana

Les apostes a les màquines escurabutxaques quedaran limitades a un màxim de 25 euros per partida. Aquesta és una de les modificacions del Reglament del joc del bingo que ahir va sortir publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), si bé els equipaments de jocs d’atzar autoritzats i instal·lats a les sales de bingo del Principat disposen d’un termini de dos anys per adaptar-se al compliment de les disposicions que s’hi estableixen. 

De fet, fa tot just una setmana, el ministre portaveu, Èric Jover, ja va anunciar que el consell de ministres havia aprovat la modificació d’aquesta normativa posant l’accent en què es tractava d’una “modificació puntual” del Reglament que respon a la necessitat d’actualitzar certs paràmetres tenint en compte  les circumstàncies actuals amb motiu de l’evolució i innovació tecnològica que ha experimentat aquesta modalitat de joc, fonamentalment en qüestió d’equipaments de jocs d’atzar. També va assegurar, com ja va manifestar el dia que es va presentar com seria el nou casino, que la intenció del Govern era aplicar polítiques preventives destinades a evitar el joc excessiu o patològic. 

A la pràctica, però a més del canvi esmentat de posar un topall a les apostes, també s’hi posa als premis, de manera que en qualsevol cas el premi màxim que pot lliurar cada màquina, en una mateixa partida podrà ser superior als 6.000 euros, a excepció dels premis progressius. Ara bé, en el cas de les màquines de videobingo el cost de la bola extra no quedarà limitat per aquest valor.  En aquesta mateixa línia, també l’import dels premis progressius queda limitat i no podran excedir els 60.000 euros. Aquestes limitacions en les apostes i els premis són algunes les condicions que han de complir les màquines escurabutxaques per ser homologades i inscrites en el Registre de models. Encara en el capítol de les limitacions, el nou reglament estableix que el nombre màxim de jugadors per cada màquina multi posició instal·lada a les sales de joc serà de 15.

Empleats ‘modèlics’
Pel que fa als treballadors de les sales de joc, el reglament introdueix un canvi significatiu de la normativa. I és que tota persona que vulgui exercir qualsevol activitat professional relacionada directament amb l’explotació dels jocs d’atzar, no pot haver estat inscrita en el Registre general d’interdiccions d’accés al joc d’atzar en els darrers tres anys abans de sol·licitar el lloc de treball, ja sigui de forma voluntària o per resolució judicial. Cal recordar que aquest registre es va aprovar el 2016 i que, per exemple, totes les persones que reben algun tipus de prestació tenen l’accés prohibit a les sales del joc; i a més hi ha qui s’autoexclou voluntàriament.

Màquines homologades
Quant als comptadors i avisadors de les màquines recreatives amb premi programat, el document especifica concretament quins són els requisits que han de complir. Així, cada terminal de joc ha de possibilitar la lectura unilateral per part del CRAJ, i ha de disposar del registre independent dels comptadors que recullin el total de diners jugats, el total de diners obtinguts en concepte de premis i el  total de premis progressius, sempre indicat en euros.

En relació amb la normativa per l’homologació i inscripció de màquines recreatives amb premi programat en el Registre de Models, la sol·licitud ha de ser formulada davant el CRAJ, mitjançant l’imprès corresponent, que ha de contenir, entre d’altres requisits un certificat subscrit pel personal tècnic competent que acrediti el compliment del Reglament electrotècnic per a baixa tensió o normes equivalents.

apostes
màquines
recreatives
25
partida

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte