Diari digital d'Andorra Bondia
El conveni preveu que Cevasa assumeixi la construcció de l’accés cap al poble de Castellciutat.
El conveni preveu que Cevasa assumeixi la construcció de l’accés cap al poble de Castellciutat.

Aprovat el conveni per a l’adequació de la Ciutadella de Castellciutat


Escrit per: 
Redacció/Foto: Ajuntament de la Seu d'Urgell

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar dilluns passat en sessió plenària la modificació del conveni urbanístic amb l’empresa Cevasa, firmat l’any 2007, referent al desenvolupament del Pla Especial de la Ciutadella de Castellciutat. La modificació es va aprovar per 11 vots favorables, corresponents a l’equip de govern del Partit Demòcrata i del grup municipal de Compromís per la Seu, i les 4 abstencions dels grups municipals d’Esquerra Republicana de Catalunya i de la CUP. 
“Aquest nou conveni –explicava el tinent d’alcalde d’Urbanisme de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Jesús Fierro– deixa clar els drets i obligacions de cadascuna de les parts, és a dir, l’Ajuntament i Cevasa. Concreta amb calendari de màxims per l’enderroc i sanejament de l’espai de la Ciutadella que anirà a càrrec de Cevasa, i que aquesta firma immobiliària assumeixi l’accés al cap del poble de Castellciutat, amb un calendari d’execució concretat.”
Aquest nou conveni amplia les obligacions de Cevasa, que assumirà tota la urbanització externa i la connexió amb les xarxes existents, fet que fins ara corresponia a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. Per compensar-ho, l’Ajuntament convenia amb Cevasa l’aprofitament del 10% de sostre que corresponia a l’ens municipal en aquest sector. 
Alhora, el conveni també preveu que Cevasa assumeixi la construcció de l’accés al cap del poble de Castellciutat, des de la carretera N-260. Val a dir que aquesta obra ja disposa d’un projecte fet i aprovat per part de l’Ajuntament urgellenc amb un import d’execució de 585.243,69 euros. 
Per portar a terme aquestes obres, l’Ajuntament de la Seu posarà a disposició de Cevasa aquests terrenys amb l’objectiu de disposar d’un calendari d’execució. El nou conveni preveu que l’empresa immobiliària presenti el projecte en un termini màxim de sis mesos i, una vegada s’hagi portat a terme tota la tramitació, disposarà d’un termini de tres mesos per iniciar-les i de sis mesos més per executar-les. 

Enderroc
A més, Cevasa haurà d’executar avançadament les obres d’enderroc dels edificis existents que són incompatibles amb el planejament, en un termini màxim de sis mesos a partir de la inscripció de la reparcel·lació al Registre de la Propietat, amb una durada màxima de sis mesos.  
Per concloure, Jesús Fierro s’ha mostrat satisfet que “el treball de mesos hagi portat a aquest acord”, i ha afegit que “aquesta decisió ens permet aclarir aspectes importants de l’espai, especialment per anar a cercar projectes de valor afegit que puguin encaixar-hi”, segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat.

aprovat
conveni
Castellciutat
adequació
Ciutadella
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic