Diari digital d'Andorra Bondia
David Baró i Josep Àngel Mortés en un acte conjunt.
David Baró i Josep Àngel Mortés en un acte conjunt.

Arcalís també hauria proposat la fi de Vallnord sense l’entrada de Saetde


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Agències

Tot i que Arcalís ha demanat la dissolució de Vallnord, l’estació ordinenca es mostra oberta a mantenir el forfet conjunt amb Pal Arinsal, sempre que no porti el nom de Vallnord. Ho va assegurar el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, que va explicar que si s’opta per aquesta opció caldrà trobar la fórmula per comercialitzar-ho. Mortés va reiterar que pel camp de neu no té sentit continuar a Vallnord, ja que a hores d’ara forma part de Grandvalira. “És difícil estar als dos costats”, va insistir. Amb tot, va voler deixar clar que la sortida de la societat que unia les dues estacions de les Valls del Nord no ha vingut motivada només per l’entrada de Saetde com a soci majoritari. De fet, el cònsol major ordinenc va assegurar que “Arcalís també hauria proposat la dissolució de Vallnord sense l’entrada de Saetde perquè no li aportava res”.

Mortés va lamentar que ara “sembla que Joan Viladomat és el culpable quan no ho és”, i va voler deixar clar que “aquí no hi ha bons ni dolents” i que és normal que quan no s’està còmode  tothom vagi pel seu costat. “Segons amb qui, les coses són més fàcils”, va afegir.
El fet és que Mortés està molt molest amb les declaracions fetes pel cònsol major de la Massana i president d’EMAP i també de Vallnord, David Baró, després del consell d’administració en què Ordino Arcalís va entrar la carta demanant la dissolució de la societat. El cònsol ordinenc va explicar que la decisió es va comunicar verbalment fa tres setmanes als mandataris de la Massana. És per això que va lamentar que Baró expliqués que Pal Arinsal es va assabentar de la voluntat d’Arcalís en el consell d’administració de dimecres passat. Tenint en compte que Baró “fa tres setmanes que ho sap”, Mortés considera que no hi ha lloc per “demanar seny a Joan Viladomat” i “anar de víctima”. 
El cònsol major d’Ordino també va fer referència a les afirmacions del seu homòleg massanenc, que va dir que els diners no mouen muntanyes i que Ordino estarà sempre a les Valls del Nord encara que es comercialitzi amb Grandvalira. Mortés va criticar que “ara tothom es preocupa per Vallnord” i “la marca és un tema de país” després que “Arcalís ha estat durant 20 anys a la corda fluixa i mai ningú ens ha demanat si necessitàvem ajuda”. Una actuació interessada, per Mortés, perquè “així ens hauríem quedat Vallnord per a nosaltres sols”. Davant de tot plegat, el cònsol major d’Ordino va defensar la decisió d’incorporar un soci privat a Arcalís. Remarca que “no és un tema de diners, sinó que el món de la neu està canviant” i cal “canviar coses” i “criteris diferents”. Gràcies a l’aposta del Comú va exposar que el camp de neu “ha passat de ser res a ser alguna cosa”, i va sostenir que “Ordino ha trobat una solució al problema greu que tenia la parròquia”.
Amb la proposta d’Arcalís de sortir de Vallnord, aquest any no es renovarà el contracte de mandat. Així, a partir del pròxim 1 de juny, el contracte vigent ja no tindrà efecte. A partir d’aquí haurà de començar tot el procediment per dissoldre la societat. Els estatuts no defineixen cap termini per a aquesta situació i per liquidar-la cal l’acord de les dues parts. En el cas que una s’oposi a posar fi a Vallord pot recórrer a la justícia, tot i que Mortés diu que de la seva banda no tenen cap voluntat de fer-ho. Així mateix, amb la dissolució caldrà fer una valoració dels actius de la societat, el més important dels quals és la marca. En el cas que una de les parts opti per quedar-se-la, l’haurà de pagar.
Cal recordar que divendres passat, el cònsol major de la Massana va demanar responsabilitat i diàleg a Joan Viladomat, amb qui vol reunir-se per tractar sobre el futur de Vallnord. Destaca que cal evitar la desaparició d’una marca que ja té 15 anys i que està molt ben posicionada tant a Andorra com a l’estranger. És per això que confia que aquest afer tindrà un desenllaç similar al de Grandvalira. En tot cas, si no es pogués arribar a un acord, Baró va explicar que s’haurà de convocar un consell d’administració i una junta general d’accionistes per procedir a la dissolució. El mandatari també va apuntar que per cada 100 euros invertits, la Massana n’ha pagat 66 i Ordino 33, i va advertir que la dissolució fins i tot podria ser una mala gestió entre les dues parts. Amb tot va indicar que no es planteja la via judicial.

arcalís
Vallnord
Saetde
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic