Diari digital d'Andorra Bondia
Moment de la inauguració del primer dels tallers, ahir a la tarda.
Moment de la inauguració del primer dels tallers, ahir a la tarda.

Arrenquen els tallers de la primera Setmana d’Extremadura


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

L’espai de la plaça del centre comercial Illa Carlemany, a Escaldes-Engordany, va acollir ahir  l’estrena del programa de tallers de tast i de demostració de la gastronomia extremenya que es desenvoluparan fins diumenge en el marc de la primera Setmana d’Extremadura a Andorra. L’acte oficial d’inauguració va estar encapçalat per la presidenta i vicepresidenta de la Casa d’Extremadura a Andorra, Ana Cerezo i Gema Miguel, respectivament, i la responsable de l’àrea internacional d’Extremadura Avante, l’oficina d’internacionalització d’empreses i projectes de la Junta d’Extremadura, Nieves Franco. L’acte també va comptar amb la presència de l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros, el conseller general de Demòcrates Xavier Espot i la consellera de Promoció Econòmica del Comú d’Escaldes-Engordany, Sandra Tomàs.

La Casa d’Extremadura a Andorra ha impulsat l’esdeveniment amb la col·laboració de la marca promocional Alimentos de Extremadura, creada fa més d’una dècada per la Junta extremenya amb l’objectiu de posar en valor les produccions alimentàries regionals, fomentar-ne el seu coneixement entre els consumidors i esdevenir un instrument per a la difusió de l’oferta de productes de la regió que faciliti la penetració als mercats espanyols i internacionals. La marca, que agrupa més de 450 articles bé siguin produïts, transformats o envasats en aquest territori, és l’instrument entorn del qual s’articula la promoció agroalimentària d’aquesta comunitat autònoma, amb el desenvolupament d’accions de suport a la comercialització i de promoció a nivell internacional.
Aquest esdeveniment neix amb l’objectiu de convertir-se en una cita de referència al Principat entorn de la qual es puguin divulgar i acostar diferents aspectes de la cultura i el patrimoni d’aquesta regió espanyola. Al voltant de l’eix gastronòmic es programen una sèrie de cinc tallers, participatius i demostratius, que permetran conèixer i tastar un seguit de productes provinents d’aquesta regió. Els tallers tenen aforament limitat i requereixen inscripció prèvia al punt d’informació sobre Extremadura habilitat al centre comercial. El preu per apuntar-s’hi és de 5 euros per taller.
El primer dels tallers va tenir lloc ahir a la tarda en el marc de la inauguració de l’acte, i va consistir en un tast de vins i escumosos extremenys que va anar a càrrec de l’enòleg extremeny Sergio Garrido. Avui, a les 19 hores, el xef andorrà Carles Flinch conduirà un show cooking de plats de cullera de la cuina extremenya. El taller es repetirà demà a les 12 del migdia, amb noves receptes basades en el receptari 10 maneras de saborear Extremadura, elaborat per la marca Alimentos de Extremadura i que inclou receptes a partir dels productes que es promocionen sota la marca oficial. També demà, a les 19 hores, es preveu el tercer taller dedicat a la degustació de pernil i anirà a càrrec del mestre tallador Toni Pereira. El programa el clourà diumenge, a les 12 del migdia, un taller de degustació de formatges extremenys.

tallers
Setmana d’Extremadura

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte