Diari digital d'Andorra Bondia

Arzak es mostra en contra de la globalització culinària


Escrit per: 
Redacció

El cuiner basc Juan Mari Arzak ha defensat aquest dimarts l’autenticitat de la gastronomia d’un lloc concret al mateix temps que es fa fusió “en la justa mesura” amb productes d’altres indrets. Tot i així, el cuiner ha dit que cal no perdre la cultura pròpia i es va mostrar rotundament en contra de la globalització culinària.

Arzak ha fet aquestes declaracions en la conferència inaugural de les Jornades gastronòmiques i de l’alimentació d’Illa Carlemany.
El professional dels fogons ha afegit que “la cuina no és una professió, sinó una forma de vida” i ha parlat de la cuina més clàssica, “la de l’àvia”, que ha qualificat de “molt pesada”, ja que avui dia, pel tipus de feina que es fa, seria molt calòrica. Sobre els plats del seu restaurant, Arzak ha reconegut que no surt res de la cuina sense que la seva filla i ell ho hagin aprovat. A més, també ha afirmat que tot i que menjar al restaurant costa uns 160 euros, al final d’any qui més freqüenta l’establiment és gent de poder adquisitiu mitjà, en contra del que es pugui pensar.
Pel que fa a les seves inspiracions, el cuiner ha dit que quan surt al carrer es fixa en tot. Com a exemple ha posat un plat inspirat en els grafits. Arzak ha valorat positivament les Jornades gastronòmiques d’Illa Carlemany i ha dit que qualsevol mitjà és bo per difondre la gastronomia.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte