Diari digital d'Andorra Bondia
Les responsables d’Aspid, Bibiana Bendicho i Lídia Méndez, amb Joan Santacana.
Les responsables d’Aspid, Bibiana Bendicho i Lídia Méndez, amb Joan Santacana.

Aspid ajuda 320 persones a entrar en el mercat laboral durant el 2018


Escrit per: 
Agències

Els Serveis d’Orientació, Formació i Intermediació Laboral d’Aspid van atendre l’any 2018 un total de 1.350 persones amb discapacitat i/o en situació d’atur, 286 més que l’any anterior, i van aconseguir que 320 dels usuaris atesos (el 23,7%), s’incorporessin al mercat laboral. Des d’Aspid es van visitar 539 empreses, 58 més que el 2017, segons s’ha donat a conèixer en la presentació del balanç dels Serveis d’Orientació, Formació i Intermediació Laboral de l’entitat lleidatana corresponent al 2018. La majoria dels col·lectius atesos van ser persones amb discapacitat, nascudes a l’estat espanyol, majors de 46 anys aturats de llarga durada i sense formació reglada o professionalitzada.
La presidenta d’Aspid, Bibiana Bendicho, va destacar que els programes d’inserció laboral de l’entitat són cada cop “més globalitzats” i “s’adrecen a un perfil cada cop més diversificat”, ja sigui a persones amb discapacitat física o amb vulnerabilitat social. Bendicho ha assegurat que “el col·lectiu de persones amb dificultats per accedir al mercat laboral creix any rere any”, i ha recordat que els projectes d’integració laboral que desenvolupa Aspid s’orienten tant al mercat ordinari com al mercat protegit (centres especials de treball) o a l’autoocupació. 
Bendicho també va exposar la voluntat d’Aspid d’ampliar el seu àmbit geogràfic d’actuació, centrat actualment en set comarques Lleida (Segrià, Garrigues, Pla d’Urgell, Urgell, Segarra, Noguera i Alt Urgell), i potenciar les sinergies amb l’Administració i el teixit empresarial per optimitzar els resultats dels programes d’ocupació. El director territorial a Lleida del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Joan Santacana, va valorar positivament la tasca desenvolupada per Aspid i ha posat en valor el percentatge d’integració laboral, que és de gairebé un de cada quatre usuaris atesos.
De les 1.350 persones ateses, el 51% eren homes, el 45% estaven en situació de risc d’exclusió, mentre que el 55% eren persones amb discapacitat. El 39% dels usuaris se situen a la franja d’edat de 46 a 55 anys, i el 26% a la de 36 a 45 anys, i el 75% van ser persones amb nacionalitat espanyola, l’11% provinents de la Unió Europea i un 14% van ser usuaris extracomunitaris, segons ha explicat la directora del Servei d’Integració Laboral d’Aspid. 

 

Aspid
ajuda
320
persones
entrar
mercat
laboral
2018
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic