Diari digital d'Andorra Bondia
Una de les activitats que es duu a terme al Centre esportiu dels Serradells.
Una de les activitats que es duu a terme al Centre esportiu dels Serradells.

Assandca ofereix sessions virtuals d'activitat física i ioga per als pacients oncològics


Escrit per: 
Agències / Foto: Assandca

L'exercici físic és un gran aliat en la lluita contra el càncer. Ajuda a prevenir la malaltia, proporciona nivells més alts de benestar durant el tractament i evita recaigudes. Sempre, és clar, que es faci en paral·lel i a continuació dels tractaments oncològics corresponents. Conscients d'això, l'Associació Andorrana Contra el Càncer (Assandca) i la preparadora física Judith Arbós van acordar ja el 2015 programar al Centre esportiu dels Serradells una sèrie de classes presencials adaptades als pacients de càncer.

Però com que no tothom pot dur a terme una activitat física presencial, des d'aquest dimarts el web d'Assandca (www.assandca.com) incorpora un apartat per contactar-s'hi des de casa. Amb això, l'entitat pretén facilitar la continuïtat de l'activitat quan aquesta es veu condicionada per diferents motius: fases de tractament, evolució de la malaltia, períodes de vacances o el risc per la salut dels usuaris, així com donar l'oportunitat de practicar esport a persones que, per raons diverses, no poden seguir les sessions de manera presencial.

El contingut de l'apartat 'Mantenir-se Actiu!' es troba en l'àrea privada de la pàgina i de moment està dirigit exclusivament als pacients. Arbós dirigeix les sessions d'activitat física (dilluns i dimecres de 12 a 13 hores), i Francesc Salvador, les de ioga adaptat (dimarts i dijous de les 15.15 a 17.15 hores). Les classes tenen dos formats: d'una banda, hi ha les sessions en directe, que un cop finalitzades queden enregistrades i poden ser recuperades a conveniència (aquest format inclou només el ioga), i després hi ha les sessions virtuals dirigides, en les quals l'usuari pot interactuar amb l'instructor (però no amb els companys). Es fa amb el programa de videoconferències Zoom, que no cal descarregar: l'usuari hi accedeix simplement clicant un botó. En aquesta modalitat es pot seguir tant l'activitat física com el ioga.

L'activitat física dinàmica consisteix en treball cardiovascular, de força i de flexibilitat. És una rutina que —en la versió presencial— utilitza les màquines del gimnàs un cop a la setmana. El ioga, a banda de treballar la forma física, proporciona serenitat mental i emocional. Val a dir que les classes presencials també són un espai de trobada amb persones amb experiències similars i que a la pràctica funcionen com un grup de suport. Es poden fer gràcies a la col·laboració del departament d'esports del comú d'Andorra la Vella, que cedeix instal·lacions i facilita el desenvolupament de les classes.

Assandca afegirà progressivament al web continguts per a diferents nivells esportius i condicions de salut. També està previst ampliar l'oferta a altres modalitats esportives en un futur pròxim.

ASSANDCA
ofereix
sessions
virtuals
d'activitat
física
ioga
pacients
oncològics

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte