Diari digital d'Andorra Bondia
La darrera reunió sobre el pla va comptar amb la presència de diversos ministeris.
La darrera reunió sobre el pla va comptar amb la presència de diversos ministeris.

Associacions i entitats participen en l’elaboració del Pla integral de salut mental i addiccions


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

La secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, i el secretari d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons, van presidir ahir una nova reunió per avançar en els treballs de desenvolupament del Pla Integral de Salut Mental i Addiccions (PISMA). Tenint en compte la naturalesa d’aquesta qüestió, la trobada, que es va celebrar telemàticament, va tenir un caràcter transversal i va comptar amb la participació de diferents entitats del teixit associatiu del país.

L’objectiu va ser conèixer de primera mà les visions i detectar les necessitats de la ciutadania, així com donar la possibilitat a les associacions que compartissin les seves pròpies consideracions entre elles. Precisament, la trobada s’emmarca en el grup de treball de Participació ciutadana i associacions del PISMA, que ahir va celebrar la seva primera reunió amb la voluntat d’esdevenir un espai de diàleg per avançar en un text que compti també amb les aportacions ciutadanes.

Pons va destacar la rellevància “del treball en xarxa i fer participar a les associacions en el projecte” del Pla Integral de Salut Mental i Addiccions, mantenint una relació i comunicació estable i periòdica.

De fet, es recorda que el Pla integral s’elabora mitjançant diversos grups de treball: Neurodesenvolupament; Atenció comunitària; Centres especialitzats; Prevenció i Promoció de la salut; Recerca, formació i Innovació; Participació ciutadana i associacions; i Addiccions. En el present mes de desembre i fins al dia d’avui els grups de treball han celebrat un total d’onze reunions.

Durant la trobada d’ahir es va destacar la necessitat de la sensibilització en la lluita contra l’estigma d’aquest tipus de malalties, educant des de les edats primerenques en la diversitat i en el respecte cap a les persones amb patologies mentals i formant específicament els professionals que les atenen.

En paral·lel, un dels eixos vertebradors del treball del PISMA és promoure el model d’atenció centrada en la persona, fent especial èmfasi a la promoció, prevenció, atenció i rehabilitació de les persones amb un enfocament comunitari. L’objectiu fonamental és millorar la qualitat de vida dels ciutadans, tenint en consideració l’entorn i els factors de salut.

associacions
entitats
elaboració
pla integral de salut mental i addiccions
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic