Diari digital d'Andorra Bondia
Autea proposarà adequar a cada cas l’atenció que dona l’escola Meritxell
Autea proposarà adequar a cada cas l’atenció que dona l’escola Meritxell

Autea proposarà adequar a cada cas l’atenció que dona l’escola Meritxell


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

Un dels problemes amb què es troben algunes persones amb trastorns de l’espectre autista (TEA) apareix un cop acaben l’ensenyament obligatori. Els afectats amb menys funcionalitat són derivats a l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, on són tractats de forma conjunta amb usuaris amb altres discapacitats. Per això l’Autea, l’Associació d’Afectats d’Autisme d’Andorra, proposa que un cop al centre es treballi estretament cada cas per adaptar-se a les seves necessitats, un fet elemental per garantir l’èxit de la formació i la teràpia. Tal com van exposar des de l’entitat, aquest és un dret i cada tipus de discapacitat té el seu tractament específic.
Aquest serà un dels objectius que es va marcar l’associació de cara als propers quatre anys en assemblea. Per altra banda, l’entitat també s’ha marcat seguir treballant en les mesures d’inclusió en l’àmbit laboral i d’oci perquè puguin gaudir d’una vida normalitzada, principalment accedint al mercat de treball normalitzat. Així mateix, s’aposta per culminar aquest any el projecte Specialisterne Andorra, impulsat el 2016. Es tracta d’oferir formació professional a joves de més de 18 anys amb Asperger d’alt funcionament. En aquest cas el problema amb què s’han trobat és que per implementar-lo necessiten grups de deu persones i fins ara no l’han pogut completar. Sobre aquesta qüestió recorden que hi ha persones que no estan diagnosticades i per això destaquen la importància de la formació dels professionals que poden ajudar a la detecció. 
En resum, l’Autea es va fixar treballar en tres àmbits: el social, oferint informació i difusió sobre l’autisme; facilitar informació i suport a les famílies, i defensar els drets de les persones amb trastorns de l’espectre autista i Asperger. En la darrera assemblea també es va aprovar una nova junta directiva, que està encapçalada per Teresa Profitós com a presidenta.

Dia mundial
Amb motiu del Dia mundial de l’autisme, que tindrà lloc el 
2 d’abril, l’associació organitzarà de cara al dilluns 3 d’abril un acte al vestíbul del Consell General. Aquest inclourà la projecció d’El solista de la orquesta, un curtmetratge sobre un jove amb trastorn de l’espectre autista que té oïda absoluta i que va estudiar música.

Autea
TEA
Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell
Asperger
Teresa Profitós
entitat
autisme

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic