Diari digital d'Andorra Bondia
Autea tenia la seu social a la FAAD i ara busca un altre lloc.
Autea tenia la seu social a la FAAD i ara busca un altre lloc.

Autea surt de la FAAD per les crítiques fetes al programa Joves en inclusió


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: BonDia

La junta de l’Associació d’Afectats d’Autisme d’Andorra (Autea) ha pres la decisió de desvincular-se de la Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD) perquè va considerar “injustes i sense cap fonament” unes declaracions de dues persones de la junta directiva de la FAAD, “una de les quals és la presidenta”, en relació al programa Joves en inclusió (JEI)per a persones amb trastorns de l’espectre autista (TEA) amb alta necessitat de suport. Així ho va confirmar ahir la presidenta d’Autea, Inés Martí. 

Aquestes declaracions es van produir en una reunió que va tenir la FAAD fa quinze dies amb el departament d’Afers Socials a la qual no hi va anar ningú d’Autea per l’horari. En relació al programa JEI, Martí va recordar que el va impulsar la Fundació Privada Tutelar gràcies a una donació privada, que va ser un programa pilot durant un any, que va seguir tots els tràmits i passos legals, i que ha tingut un impacte positiu sobre els usuaris. A més, el mètode i els resultats han estat avaluats i certificats per una psiquiatra especialitzada en TEA, externa al programa i a la fundació. “Per nosaltres va ser molt dolorós i considerem injustes les crítiques”, va emfatitzar Martí. A més, la vicepresidenta d’Autea, Laura Vidal, que sempre ha assistit a les reunions de la FAAD, va dir que “una cosa és informar-se i una altra és criticar”, i va assegurar que mai li han preguntat sobre el programa ni li han transmés cap  malestar per part de les altres associacions.  

Per la seva banda, la presidenta de la FAAD, Anna Parramon, va emfatitzar que en la reunió amb tècnics d’Afers Socials el que van traslladar és “la inquietud” que els han transmès persones de diversos col·lectius per la quantia de la subvenció que atorgarà el Govern al programa JEI, del qual es beneficien només cinc joves, quan en contraposició es denegaven ajuts a d’altres persones. Parramon va concretar que durant la reunió “vam qüestionar” l’import de les ajudes que destina el Govern per als serveis socials i sociosanitaris i “vam discrepar perquè hi havia coses amb les quals no estàvem d’acord”. El que es demana des de la federació, va dir, és que “totes les ajudes siguin equitatives i arribin a tots els col·lectius” perquè la tasca de la FAAD és defensar-los  a tots, i que “no anàvem en contra de ningú, ni del programa”. La FAAD només vol saber de quina manera es poden integrar a aquest programa altres joves que tenen TEA. 

Parramon també va assegurar que han rebut amenaces pel seu posicionament, tot i que no va voler revelar de part de qui.

 

Autea
faad
crítiques
programa
joves
inclusió
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic