Diari digital d'Andorra Bondia
Avís perquè les mercaderies del Pas s’exposin seguint la norma
Avís perquè les mercaderies del Pas s’exposin seguint la norma

Avís perquè les mercaderies del Pas s’exposin seguint la norma


Escrit per: 
P.G. / FOTO: J.G.

El Comú d’Encamp vol acabar amb la lliure exposició de mercaderies al carrer que des de fa molts anys els comerços del Pas de la Cas fan envaint la via pública i sense respectar el que és una ordinació comunal. Per això abans de l’estiu va enviar una carta a tots els establiments en què els recorda la normativa a la qual estan subjectes. La corporació va emprendre aquesta iniciativa fent cas també del que li marca el Pla estratègic d’accions del turisme de compres que li van demanar des del Consell Andorrà per la Competitivitat del Comerç, segons asseguren fonts comunals.

En la carta es recorda que per ocupar la via pública s’ha de presentar una sol·licitud al Comú i l’exposició de mercaderies ha de respondre a una regulació d’ordinació, així com respectar uns metres per deixar passar els vianants per no envair de manera brusca la via pública. 

Des que es va enviar la carta, la corporació ha rebut 39 sol·licituds de peticions per ocupar la via pública per part de comerços del Pas de la Casa. L’exposició de certes mercaderies i l’ocupació al carrer té un cost, com també el tenen les terrasses dels negocis de restauració. Aquest és un pas determinant per millorar la imatge dels carrers comercials del Pas i donar més homogeneïtat a la via pública, asseguren des del Comú. 

L’altre pas, que serà a llarg termini i que depèn del pla d’embelliment que el Govern vol tirar endavant al poble del Pas amb la millora de les voravies i els  carrers, serà establir una millor senyalització de la zona comercial. Una mesura que també vol millorar els accessos i que depèn de les accions que el Govern vagi prenent en relació amb aquest pla d’embelliment. “Al Pas et pots trobar des detergent fins a gorres mexicanes a la voravia, i sense deixar passar els vianants, i era una acció que s’havia de prendre”, va explicar Antoni Miralles, representant dels comerciants de Riberaygua i Travesseres. Segons Miralles, aquesta regulació comunal existeix en totes les parròquies i s’ha respectat majoritàriament en totes elles, menys al Pas de la Casa.

La corporació espera que al llarg dels mesos tots els establiments regularitzin l’ocupació de la via pública d’una manera ordenada, per fer accions de cara a la millora de la imatge de la zona comercial.

comerç Pas de la Casa via pública
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic