Diari digital d'Andorra Bondia

Badia reitera el rebuig a l’extradició i demana la llibertat de la psiquiatra


Escrit per: 
M. F.


Francesc Badia, l’advocat de la doctora Rosa Maria Bruni, que es troba al Centre Penitenciari pendent d’una ordre d’extradició demanada per Alemanya, va defensar davant el Tribunal Superior els arguments pels quals la dona no pot ser extradida, tal com va acordar el Tribunal de Corts.

El lletrat també va aprofitar la vista per sol·licitar que la seva clienta sigui posada en llibertat provisional, ja que el perill que fugís amb la nena ja no hi és. Divendres mateix, de fet, el Tribunal Superior es pronunciarà sobre aquesta qüestió.
A preguntes del tribunal, la dona va exposar que el que vol és quedar-se a Andorra i que s’acabi tot el procediment, ja que va manifestar que li han “destrossat la vida”. També va contestar que ella mai no ha viscut a Alemanya i va concloure que “les paraules sobren” i que el que volia era que el tribunal s’adonés del que estava passant, i més ara que l’exmarit ha fugit amb la menor.
Badia va tornar a insistir en els mateixos arguments que va esgrimir en primera instància per considerar que s’ha de denegar l’extradició de la dona. Entre aquests hi ha el fet que la dona no ha estat formalment acusada de cap delicte, ja que afegeix que únicament hi ha una denúncia cursada fa cinc anys a Alemanya pel pare. A més, Badia va considerar que el pare ha intentat “instrumentalitzar” aquesta demanda d’extradició per poder tenir la custòdia de la nena.
L’advocat també va assenyalar que, tenint en compte la jurisprudència anterior, el fet que la menor visqués al país podria fer que la fiscalia hagués demanat el processament de la dona, però va concloure que no ho ha fet i va assenyalar un possible “conflicte d’interessos”, ja que, a més a més, va afegir que si la fiscalia no s’oposa a aquesta extradició és perquè pensa que hi ha hagut el delicte de segrest parental i, per tant, si aquest existeix, el ministeri públic podria demanar l’obertura de diligències per al processament de la dona.
Així mateix, l’advocat de Bruni va posar en dubte que Alemanya sigui realment competent per jutjar aquest cas, ja que pels mateixos fets s’està seguint una causa a Itàlia en què la dona havia de comparèixer dimecres i que ha estat ajornada per la detenció.
La fiscalia, de la seva banda, considera que s’ha de procedir al procés d’extradició ja que es compleixen tots els requisits necessaris perquè es dugui a terme i va negar que hi hagi conflicte d’interessos. A més a més, va concloure que no es pot obrir  diligències quan Andorra va conèixer els fets arran de la demanda d’extradició.

Targetes falses
D’altra banda, el Tribunal Superior va revisar ahir també la causa d’una dona que va ser condemnada a cinc anys de presó, dos i mig ferms, per posar en circulació targetes de crèdit sent membre d’una xarxa organitzada. La defensa ha presentat el recurs per posar de manifest que la dona no forma part de cap xarxa i va reiterar que  només va posar a la venda joies que li pertanyien i que no va cometre cap delicte. Per això al·lega que la pena imposada és excessiva i demana que li sigui rebaixada. La fiscalia, però, en sol·licita la confirmació íntegra ja que va manifestar que hi ha proves clares que la dona sabia que les targetes eren falses. L’acusada, de la seva banda, va negar que sabés que es tractava de targetes clonades i va recordar que ja fa tretze mesos que està la presó.

Vulneració d’intimitat
Un altre dels casos objecte de recurs és el d’un home que va ser condemnat a tres anys de presó condicional per haver instal·lat una càmera al despatx del seu cap per enregistrar les trobades amb l’amant i, posteriorment, fer-les arribar a la dona.  La defensa ha presentat recurs, ja que considera que l’home va actuar influenciat per l’amant del cap, que ha estat absolta, i que se l’ha d’exculpar dels delictes de coaccions i de lesions psíquiques.

Sentències de corts
D’altra banda, el Tribunal de Corts ha condemnat un noi a pagar més de 10.000 euros en indemnitzacions a dos joves que van patir ferides arran d’una baralla en una discoteca.
Finalment, una dona ha estat condemnada a divuit mesos de presó condicional per haver enganyat una altra dient-li que la contractava per càrrec de l’empresa per a la qual treballava quan en realitat no era així. La víctima se’n va assabentar quan es va presentar a l’empresa a reclamar els salaris que se li devien i li van comentar que no figurava com a donada d’alta. La inculpada haurà de pagar, a més, 4.800 euros per indemnitzar la víctima.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic