Diari digital d'Andorra Bondia
Els treballs han estat portats a terme per Molines Patrimonis.
Els treballs han estat portats a terme per Molines Patrimonis.

Barrera contra la caiguda de blocs rocosos a Prat de la Font


Escrit per: 
Redacció/Foto: Molines Patrimonis

Ja han finalitzat els treballs que Molines Patrimonis ha dut a terme a la zona de Prat de la Font, a la parròquia de Sant Julià de Lòria, per a la construcció d’una barrera dinàmica contra la caiguda de blocs rocosos. 
Una barrera dinàmica és un sistema de protecció passiu davant els despreniments de rocs, ja que no eviten que es produeixin, però impedeixen que aquests arribin a impactar contra altres estructures, instal·lacions, vehicles o persones durant la seva trajectòria. Basen el seu funcionament en la capacitat d’absorció de l’energia cinètica del bloc rocós, gràcies a la deformació de la malla i el seu sistema de frenat, segons ha informat Molines Patrimonis en un comunicat. 

Llargada de 300 metres
La barrera dinàmica construïda per Molines Patrimonis a Prat de la Font té una llargada total de quasi 300 metres i una alçada de 8 metres dividida en sis unitats. Les unitats s’han disposat de forma superposada, de tal manera que la fauna pugui circular entre elles. 
Es tracta de la barrera dinàmica més gran del país tenint en compte les variables de l’alçada i el nivell màxim d’energia que pot absorbir, 5.000 kJ. 
Les obres van iniciar-se el mes d’octubre i han finalitzat ara al juny i ha estat necessari l’ús d’un helicòpter. Durant l’execució dels treballs s’ha hagut de respectar escrupolosament els temps estipulat pel departament de Medi Ambient, ja que durant la primavera els ocells comencen a niar, amb el perill que això suposava pels treballs que havien de realitzar-se en helicòpter. Ha estat sens dubte una dificultat afegida, segons Molines Patrimonis, però malgrat tot, els terminis de l’obra s’han acabat complint. 

barrera
caiguda
blocs
rocosos
Prat de la Font
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic