Diari digital d'Andorra Bondia

Batalla creu que Alguaire i l’aeroport de la Seu d’Urgell són complementaris


Escrit per: 
Redacció/Agències


L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, creu que “seria un error que Andorra no participés en el disseny del futur aeroport de la Seu”. En aquest sentit, Batalla va manifestar aquest dimecres que entén el posicionament expressat pel cap de Govern, Jaume Bartumeu, que va assenyalar que Andorra no podia assumir aquesta inversió a causa de l’estat de les finances, però considera que el Principat no es pot quedar fora de l’elaboració del pla director.

A més, Batalla també va respondre a les declaracions de Bartumeu en què deia que l’aeroport de referència per a Andorra havia de ser el d’Alguaire. L’alcalde creu que les dues infraestructures són complementàries i no excloents.
Batalla va avançar que de manera “imminent” començaran els treballs d’adequació de l’aeroport de la Seu d’Urgell perquè s’hi puguin fer petites operacions i vols esportius, comercials i, sobretot, d’emergències. Aquests treballs, en què s’invertiran 3 milions d’euros, bàsicament serviran per arreglar la pista, actualment molt malmesa, i l’edifici de serveis.
Un cop s’hagin fet les obres, que està previst que finalitzin abans de finals d’any, serà el moment d’elaborar el pla director, que ha de definir quin tipus d’aeroport s’ha de fer i de quina magnitud. En aquest sentit, Batalla creu que aquest pla s’ha d’elaborar entre tots els agents del territori i la Generalitat, que és qui impulsa el projecte i té la propietat dels terrenys.
És en aquest context que Batalla considera que Andorra no es pot quedar al marge del disseny de l’equipament perquè del seu ús també se’n beneficiarà el Principat. Pel que fa a l’aposta andorrana per l’aeroport d’Alguaire, Batalla creu que les dues infraestructures són complementàries i “totalment compatibles”, ja que el d’Alguaire té una finalitat més comercial i el d’Andorra-Pirineus està més enfocat a petites operacions.
Quant a la redacció del pla director que ha de definir les línies mestres de l’equipament, per Batalla la infraestructura ha d’estar “dimensionada a les necessitats del territori”, és a dir, cal ser conscients que no serà un aeroport com el d’Alguaire. A més, afegeix que qui ha de liderar el procés d’elaboració del pla ha de ser la Generalitat però tenint en compte l’opinió del territori.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic