Diari digital d'Andorra Bondia
La pancarta d’Andrail.
La pancarta d’Andrail.

Campanya per conscienciar sobre la necessitat del tren


Escrit per: 
Redacció / Foto: Andrail

El moviment ciutadà Ad.hoc, conjuntament amb la plataforma pel ferrocarril Andrail han iniciat una campanya per mirar de conscienciar la ciutadania que el tren és la millor opció per mirar de millorar les comunicacions del país amb l’exterior per davant d’altres opcions de mobilitat com poden ser l’avió o l’helicòpter. 

Així, des del col·lectiu s’ha fet una comparativa amb el que suposaria un viatge entre Andorra i Barcelona en tren i el mateix trajecte en helicòpter, tant des d’un punt de vista mediambiental com de cost i capacitat de transport de viatgers.

D’aquesta manera, quant a capacitat màxima per viatge, el col·lectiu posa de manifest que amb l’helicòpter es podrien transportar únicament 18 persones enfront de les 360 que es podrien traslladar en tren. A més, pel que fa al preu mitjà del viatge per usuari, Ad.hoc estima que el desplaçament amb helicòpter tindrà un cost de 200 euros, mentre que el viatge entre Andorra i la capital catalana en tren podria sortir per entre 17 i 20 euros.

Així mateix, el col·lectiu compara també els dos mitjans de transport pel que fa a les emissions de CO2, emissions que en el cas de l’helicòpter serien d’entre 230 i 370 grams per passatger i quilòmetre i que pel tren serien només de 14 grams.
D’altra banda, des d’Andrail es va penjar ahir una pancarta a la zona fronterera del riu Runer amb el lema Els trens no fan cua, acció difosa a través també de les xarxes socials on a més es recordava que, per capacitat, un tren equival a 285 cotxes.

campanya
conscienciar
sobre
necessitat
tren
Comentaris: 4

Comentaris

Com apunf….. escolteu la rafio als matins per refrescar el fet, diari, habitual i periodic dels retrassos constants dels trens. Personalment crec mes en un aeroport en territori nacional, per poder anar a qualsevol lloc del mon, i no nomes a lleida o on sigui, llocs on seguim depenent dels altres
Quina part del país voleu dividir en 2 per fer passar el tren? I desde on pujarà la via? Desde la tartana de la pobla? Desde la cafetera de Puigcerda? Andorra Barcelona 6 hores :))))))). Ja teniu firmades les expropiacions de terrens de 1000 pagesos catalans per on passarà la via? I tenim els diners per expropiar i construir 150 kilometres de via?
A les valls dels Alps què hi ha? trens o aeroports?
Sens dubte és la millor opció pel nostre medi ambient, deixeu-vos d'avions helicopters i cohets espacials si us plau!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic