Diari digital d'Andorra Bondia
Canillo renova el servei de la Poste reubicant el despatx a l'oficina de turisme
Canillo renova el servei de la Poste reubicant el despatx a l'oficina de turisme

Canillo renova el servei de la Poste reubicant el despatx a l'oficina de turisme


Escrit per: 
Agències/Foto: Jonathan Gil

En el transcurs del Consell de Comú d’ahir es va aprovar el conveni amb la Poste per a la instal·lació del despatx a l’oficina de turisme del Comú. Aquest servei ja porta uns dies en marxa i el conveni assegura que la parròquia no perdi el servei. Per altra banda, el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó va exposar els objectius del marc pressupostari que fixa els límits i els objectius del Comú, que mantindrà en 3,5 milions d’euros el capítol d’inversions. 
Des del 2 de maig es troba en funcionament el despatx de la Poste a l’oficina de turisme de Canillo. Aquest acord s’ha produït davant la possibilitat que en jubilar-se el personal que se n’ocupava i amb la nova política del servei, els habitants de Canillo haguessin de desplaçar-se a Encamp o Andorra la Vella. L’acord passa per la utilització de l’espai i el personal de l’oficina de turisme que gestionaran els enviaments. El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó va estacar en el Consell de Comú que es va celebrar ahir al vespre que hi ha hagut una gran acceptació del servei, ja que hi ha hagut una ampliació horària que ha passat d’una hora a quatre hores. 
L’acord que s’ha formalitzat al Consell de Comú implica un tant per cent dels beneficis de les vendes i una quota fixa de poc més de 300 euros que van al Comú. Segons Mandicó, a Canilló s’havia pensat en la possibilitat que fos algun comerç que s’ajustés al que requereix un despatx per la Poste. En aquest cas, la proposta del Comú va ser finalment l’oficina de turisme. 
Pel que fa a la resta de punts del Consell de Comú que es van tractar, el cònsol major va exposar  les línies del marc pressupostari recordant que a partir del mes de juny començaran a treballar amb els pressupostos vinents. Mandicó ha assenyalat que s’analitzaran inversions més urgents i d’acord amb les partides pressupostàries, però va avisar de les dificultats de plantejar pressupostos a quatre anys vista. 
El Cònsol va reiterar la circumstància d’un pressupost pel 2016, de 15 milions d’euros, més elevat que en exercicis anteriors donada la rebaixa feta en el deute i es va comprometre que es mantindran en els tres anys vinents el nivell d’inversions fixades. 
Pel que fa a la concreció de les partides que es podrien preveure per a incloure en els propers pressupostos, el cònsol menor, David Palmitjavila, va indicar que la política d’inversió del Comú es marca com a objectiu en “l’embelliment i arranjament de la parròquia”. Aquest fet, podria contemplar-se en els següents exercicis pel que fa a inversions. Algunes de les obres plantejades s’iniciaran al nucli antic “en punts que s’ha detectat que eren necessaris o les zones del riu de la parròquia”. A banda, el sistema de les aigües residuals o els aparcaments són projectes que podrien allargar-se en els següents exercicis. 
Mandicó va fer referència al projecte d’aparcament a Soldeu on “s’estan fent tots els estudis per a eixamplar el pont esquiable perquè es puguin desenvolupar la Copa del Món a Soldeu”. El termini per a enllestir les obres seria a la tardor del 2018. En aquest espai va explicar que es troba en fase d’estudi l’aparcament vertical. 
Pel que fa a l’ordinació de tinença d’animals, el cònsol va explicar que la normativa que també es va aprovar ahir el Consell de Comú preveu sancions econòmiques. El Comú ha detectat actituds incíviques per part d’alguns propietaris d’animals i s’han proposat “crear aquesta ordinació amb uns deures vers els animals i també obligacions dels animals”. De moment, el Comú planteja conscienciar la població perquè assumeixin les obligacions de la cura dels animals tot recordant que “ens costa molts diners la neteja i no podem cada dos per tres tenir problemes d’incivisme”.

consell de Comú de Canillo
Poste
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic