Diari digital d'Andorra Bondia
Marsol exposa un dels punts tractats en el Consell de Comú celebrat aquest dimarts.
Marsol exposa un dels punts tractats en el Consell de Comú celebrat aquest dimarts.

Canvis al museu de la bici perquè l’adjudicatària no havia mirat bé les mides


Escrit per: 
Mireia Suero Comellas / FOTO: C.ALV/T.L.

El Centre interactiu de la bicicleta, que s’ubicarà sota la plaça Lídia Armengol, no es podrà executar segons s’havia planejat perquè l’empresa adjudicatària (Playmedia) no havia mirat bé les mides de les peces que conformen la col·lecció Riberyagua. El projecte preveia la instal·lació d’unes gàbies dins de les quals s’exposaven algunes de les bicicletes. 

Quan la direcció facultativa ha començat a inspeccionar els models ha comprovat que tenen unes dimensions que obliguen a descartar la construcció d’aquestes gàbies. Aquest fet ha aixecat aquest dimarts les crítiques dels consellers de l’oposició del Comú d’Andorra la Vella, que ho atribueixen a la falta d’un pla director museístic. “Anem venuts”, ha lamentat Dolors Carmona. La cònsol major, Conxita Marsol, assegura que l’empresa disposa des de fa temps de l’inventari i per això desconeix per què hi ha hagut aquest contratemps. La modificació del projecte inicial sembla que implicarà una reducció del nombre de bicicletes que s’exposaran.

En el consell de comú celebrat aquest dimarts s'ha acordat adjudicar l’obra civil del centre a Construccions Modernes per  757.864 euros. Juntament als treballs d’estructura museogràfica, el projecte museogràfic i el concurs d’idees, el museu tindrà un preu final d’1,7 milions d’euros. L’elevat cost de la iniciativa, la poca planificació i els interrogants sobre el seu retorn han fet que l’oposició s’abstingués. 

El cònsol menor, David Astrié, ha remarcat, però, que no existeixen gaires museus que combinin una col·lecció antiga de bicicletes amb una part experimental, sensorial i tecnològica, que és el que es vol fer en aquest cas. La majoria també defensa que el pressupost no es desvia de la previsió inicial, fixada en 1,5 milions d’euros. Les obres adjudicades ahir tindran una durada de sis mesos i el Centre interactiu de la bicicleta es podrà inaugurar de cara a la primavera.

Patinets
En el Consell de Comú també s'ha aprovat una modificació de l’Ordinació de convivència ciutadana, medi ambient i higiene. L’objectiu és permetre que els patinets elèctrics puguin utilitzar els aparcaments destinats a les bicicletes, tenint en compte que cada cop aquests vehicles són més presents.

Per altra banda, i qüestionada per l’oposició, la cònsol major d’Andorra la Vella ha explicat que el Comú de la capital és el que hauria de rebre un import més alt en la regularització de les transferències del Govern corresponents a l’exercici 2017. Cal recordar que recentment els set comuns van presentar una demanda administrativa a l’Executiu perquè pagui el deute, un pas previ a la justícia. Marsol estima que aquest afer es pot allargar força temps, entre dos i tres anys, segons ha dit.

S’avança el tancament de les terrasses a la nit

L’horari d’obertura de terrasses d’establiments de restauració s’escurçarà mitja hora a la nit. Així, si fins ara estava permès tancar a la una de la matinada, amb els canvis caldrà fer-ho a dos quarts d’una. “Costa plegar, i així a la una ja estarà tot recollit”, ha remarcat la cònsol major, Conxita Marsol, que ha destacat que la mesura s’adopta per afavorir la convivència entre els negocis i els veïns. 

Per contra, s’allarga l’horari permès durant el matí. En concret, els establiments podran tenir operativa la terrassa des de les vuit del matí, tenint en compte que a aquesta hora ja hi ha clientela. És per aquest motiu que s'ha modificat l’Ordinació d’instal·lació de terrasses amb el suport de la minoria.

centre interactiu de la bicicleta
museu de la bicicleta
patinets
terrasses
Comentaris: 1

Comentaris

Sou de broma! Adjudiqueu un concurs public sense mirar el contingut dels projectes ni la seva viabilitat. Uns cracks. Ara direu que no adjudiqueu a dit... quina banda...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic